Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem nastepujacy, przy manewrach na parkingu, dokladnie przy skrecaniu kola i ruszaniu pojawia sie dziwne szkypienie/ocieranie metalu o metal. Napewno jakos zwiazane z obrotami kola bo jak ruszam to przez maly kawalek cisza i zaczyna skrzypiec i przestaje.

Przy normalnej jezdzie nie ma tego ew. nie slysze poprostu.

Gdzie szukac problemu? Lozyska ? Ale to chyba by buszalo a nei tak skrzypialo i caly czas.

Co to moze byc ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja miałem identyczny motyw przy wywalonym sworzniu zewnętrznym, tam są takie teflonowe nakładki i jak się już trochę wytłucze to to tak właśnie skrzypi i to dość głośno, wstyd mi było parkować pod blokiem jak ktoś stał z sąsiadów :mrgreen: , jak wymieniłem to jak ręką odją. Podjedź na stację diagnostyczną to powinny ci wyjść luzy na sworzniach. A tak na marginesie to najpierw u siebie podejżewałem maglownicę.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ja też typuję na sworzeń - dziura w gumie - dostaje się woda ( pewnie dzień po deszczu bardziej skrzypi ) jeśli chcesz mieć 100% pewności

weź strzykaweczkę z igłą i spróbuj wtłoczyć w sworzeń trochę oleju

jeśli po 1 dniu przestanie piszczeć a sworzeń nie jest jakoś mocno wybity - zasuwaj do następnego razu

Pozdro

mario