Skocz do zawartości

[E34]Nowy na forum i od razu problem:D -wskaźnik poz. paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na początku witam wszystkich i może się przedstawię:

jestem Krzysztof, pan w średnim wieku :mrgreen: , od poniedziałku właściciel BMW 520i rocznik 1990 (ale bardzo zadbane auto :D ), poj.1990 ccm, 150KM, automat, w kolorze "czerwień calypso".

A teraz mój problem:

Jak kupiłem auto, wskaźnik pliwa pokazywał trochę więcej jak 20 l. Postanowiłem zaszaleć i na początek zatankować do pełna. Po nalaniu niespełna 40 l faja od dystrybutora odbiła, tak, jakby zbiornik był pełen.

Czy ktoś już mał taki problem? Uzyłem opcji "szukaj" ale nic nie znalazłem :mrgreen:

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Edytowane przez Blues-66
Opublikowano

Jak kupiłem auto, wskaźnik pliwa pokazywał trochę więcej jak 20 l. Postanowiłem zaszaleć i na początek zatankować do pełna. Po nalaniu niespełna 40 l faja od dystrybutora odbiła, tak, jakby zbiornik był pełen.

Taa,co rano mam ten problem jak szaleje na stacji,przejdzie ci.A tak na poważnie to sie chyba troche zapowietrzyło,jak tankuje do pełna a.... :mrgreen: Ciekawe czy u każdego po kupnie auta jest tak że tankuje full.

Opublikowano
moim skromnym zdaniem to że wskaznik wieczorem pokazuje inaczej niż następnego dnia rano jest tak normalne że nie warto o tym pisać
Opublikowano

Taa,co rano mam ten problem jak szaleje na stacji,przejdzie ci.A tak na poważnie to sie chyba troche zapowietrzyło,jak tankuje do pełna a.... :mrgreen: Ciekawe czy u każdego po kupnie auta jest tak że tankuje full.

Nie wiem, czy u każdego, ale u mnie tak jest - sprawdzam, czy w nowym bluesmobilu zbiornik nie cieknie:D

moim skromnym zdaniem to że wskaznik wieczorem pokazuje inaczej niż następnego dnia rano jest tak normalne że nie warto o tym pisać

Nie chodziło mi o małe różnice we wskazaniu (np. wskazanie po przyjeździe wieczorem z trasy i następnego dnia rano - zawsze bedzie inaczej), tylko o różnicę rzędu 20 litrów.

Prosiłbym o jakieś sugestie dotyczące usunięcia tej usterki.

Z bluesowym pozdrowieniem :D !