Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy ktos wie jak przerejestrowac samochod, ktory mam zarejestrowany w Niemczech, a teraz chce go zarejestrowac w Polsce.

jak to zrobic?

Opublikowano

Witam.

Pytanie, czy wracasz z Niemiec na stałe do Polski (procedura jak przy mieniu przesiedleńczym i tu mógłbym Ci coś wyjaśnić), czy tylko chcesz mieć auto zarejestrowane w kraju, a nadal przebywać w Niemczech?

Pozdrawiam
Opublikowano

Nie chcę wprowadzać Cię w błąd, ale gdy ja załatwiałem te formalności, a było to pod koniec 2006 roku, to nie było innej możliwości jak mienie przesiedleńcze, albo import.

Ale może coś się zmieniło, bo weszły w życie nowe przepisy, także może niech wypowie się ktoś bardziej poinformowany w temacie.

Pozdrawiam
Opublikowano

wlasnie nie wiem co zrobic, samochod mam juz rok czasu na siebie,

sam ze soba umowy nie moge napisac, no chyba ze moge? :D .

oplaty celne musza na jakiejs podstawie wyliczyc, mam tylko umowe z przed roku no ale ceny sie zmienily

Opublikowano
to wes tablice celne na ina osobe bo teraz wystawiaja nowy brif i poprostu ten co wezmie nasiebie tablice celne jest ostatnim wlascicielem a wpolsce juz normalnie nasiebie zarejestrujesz altko oczywiscie jesli masz polski dowod osobisty