Skocz do zawartości

Skaczące obroty - naprawione!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam niemały problem, mianowicie czasem robi mi się tak dziwnie że obroty falują i jak nie wciskam gazu to po paru skokach auto poprostu gaśnie. Nie mam pojęcia co to może być, niedawno kupiłem auto. Zauważyłem że ostatnio zrobiło się tak po ostrzejszej jezdzie. Auto ma normalną moc i nic więcej złego się nie dzieje. Proszę o jakąś radę bo nie znam się na tym a raczej ciężko się jeździ z nogą na gazie przez czas cały.

PS szukałem podobnego problemu ale nie mogłem znaleźć a trochę mi się spieszy.

Dzięki

Dodam tylko że auto to BMW 318 is coupe 1994r. M42(chyba)

Edytowane przez Anonymous
Opublikowano
wycześc przepływomierz a jeśli to nie pomoze to wymień świece świece i sprawdź sondę lambda.
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
Opublikowano
A czy jest jakaś szansa że wymiana filtrów pomoże? Niedawno kupiłem samochód i świeci się inspekcja, więc dawno nikt tam nie zaglądał. Szczerze mówiąc to na wymianie filtrów świec i przewodów wn kończy się moja wiedza na ten temat i chciałbym wiedzieć czy zdołam tam coś sam skrobnąć czy musze odstawić auto do sępów z warsztatu.
Opublikowano
Sam naprwiam bmw już mam :) mam nadzieję że sobie z tym poradze. Dzięki za pomoc, a wrazie co to będę Was zadręczał pytaniami ;) Dzięki jeszcze raz.
Opublikowano

Ok. poradziłem sobie z tym. Napiszę co to było bo może kiedyś trafi się taki laik jak ja ;) Podniosłem maskę i zobaczyłem... (z góry uprzedzam że nie bedzie tu fachowych określeń).. że takał nieduża gumowa rurka jest odczepione od takiej większej i zwisa spokojnie. Myśle sobie -a włożę, nie zaszkodzi. Nie zaszkodziło, a pomogło w 100%.

Pozdrawiam :)