Skocz do zawartości

uszczelnianie kompresora klimy - zestaw naprawczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Mam problem z kompresorem od klimatyzacji. Puszcza na łączeniach. Zastanawiam się nad kupnem używki badz nad regeneracaja. Bardziej mysle chyba o tym drugim. Co sądzicie na ten temat ? Dowiadywałem sie o kompletna regeneracja kosztuje ok 600 zl ( uszczelnianie , wymiana lozyska itp..) Znalazlem również firme z Krk która zajmuje sie wyłacznie uszczelnianiem. Mechanik z tej firmy twierdzi ze tak naprawde regeneracja to oszustwo bo jedyne co sie robi to wymiana uszczelniaczy tudziez wymiana łożyska. Twierdzi ze lozyska nie ma co dotykać jezeli nie daje znac. Mowil mi ze obecnie straszne badziewia produkuja TRW ok 40 zl i nie wiadomo i le wytrzyma. Czy cos mi mozecie doradzic ? A w ogole czy istanie cos takiego jak zestaw naprawczy kompresora klimy ? Czy jest szansa w warunkach domowych dokonac czegos takiego ?