Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM WSZYSTKICH.KILKA DNI TEMU KUPILEM E46 1.8 i PO KILKU DNIACH WYMIENILI MI OLEJ ORAZ PLYN W UKLADZIE CHLODZENIA NA NASTEPNY DZIEN PEKL MI ZBIORNICZEK WYROWNAWCZY.KUPILEM NOWY W SALONIE I SAM ZAMONTOWALEM.LECZ NIE MOGE ODPOWIETRZYC UKLADU.MECHANIKM TWIERDZI ZE JEST TO WINA PEKNIETEJ USZCZELKI POD GLOWICA PONIEWAZ GDY SILNIK ZROBI SIE CIEPLY 90 STOPNI WEZE OD CHLODNICY ROBIA SIE TWARDE A Z MALEGO KORKA OBOK GLOWNEGO WLEWU LECI POWIETRZE A POZNIEJ PARA.CZY NAPEWNO JEST TO USZCZELKA POD GLOWICA???AUTO NIE DYMI PRACUJE ROWNO I BRAK WODY W OLEJU.WSKAZNIK TEMP POKAZUJE 90 STOPNI.CO TO MOZE BYC?CZY ISTNIEJE JAKAS MAGICZNA SRUBKA O KTOREJ MECHANIK NIE WIE I STAWIA TYLKO NA USZCZELKE POD GLOWICA?PODOBNO W STARSZYCH MODELACH BYLA JAKAS SRUBA POD KOLEKTOREM KTORA ODPOWIETRZALA CALY BLOK SILNIKA.CO MAM ROBIC?ROZBIERAC SILNIK KTORY GDYBY NIE TE WEZE CHODZI SUPER I FURA CIAGNIE JAK TRZEBA.PROSZE O POMOC.
Opublikowano

Calkiem prawdopodobne ze mechanik zle odpowietrzyl uklad chlodzenia i byc moze przegrzanie silnika spowodowalo wydmuchanie uszczelki pod glowica.

To tylko oczywiscie jedna z teorii. Na poczatek proponuje ci jeszcze raz dokladnie odpowietrzyc uklad chlodzenia. Opis jak to zrobic znajdziesz na forum.

Na przyszlosc podczas zakladania nowego tematu prosze uzywaj malych liter i wlasciwie tytuluj temat.

Opublikowano
Dzieki za odpowiedz.Sprobuje jeszcze raz odpowietrzyc uklad.Jak nadal tak bedzie to postawie maszyne na warsztat.Co do liter juz sie dostosowalem.Dzieki za uwage.