Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

beemke mi popiarduje ;) jak by miala lekka sraczke ;)

przepuszcz na mocowaniu pomiedzy katalizatorem a tlumikiem srodkowym w miejscu gdzie sie to skreca razem.

probowalem dokrecac srubu ale to nic nie dalo.

po rozebraniu wszystko wyglada na rowne, nie ma pekniec ani zadnych innych uszkodzen. Jako ze to sie skreca na stozku i nie ma tam zadnej uszczelki to nie mam pojecia jak to uszczelnic.

http://img508.imageshack.us/img508/8875/mocowanietlumikabo2.jpg

dokladnie chodzi mi o polaczenie ze schematu.

macie jakis pomysl jak to uszczelnic lub co z tym zrobic zeby byla cisza.... ?

chcialem to zaspawac na stale na sztywno... jednak boje sie ze moge w ten sposob uszkodzic kolektor i glowice bo jednak w jakis sposob te sprezyny amortyzuja drgania....

pomocy ;)

Opublikowano

Proponuje kupić pastę do uszczelniania układów wydechowych, najlepiej firmy BOSAL...

Kosztuje grosze, bo za małą tubkę (50gr) zapłacisz ok 12 do 15zł.

Koszt niewielki a efekt gwarantowany

Opublikowano
popieram dareckiego kup sobie paste montażowa do wydechów bosala lub app i bedziesz miał problem zgłowy.Efekt gwarantowany pozdrawiam

wiec tak, kupile mpaste, rozkrecilem obsmarowalem skrecilem i bylo cicho przez 2 dni... jednak ta pasta skamianiala a uklad wydechowy w jakims tam stopniu pracuje na tym laczeniu... wiec znow pierdzi...

bede musial przespawac nowy stozek i kielich, bo inaczej sie tego nei uszczelni.. chyba ze dotne pseudo uszczelke z miekkiego metalu (aluminium lub miedz) na wymiar i na to poskrecam...