Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z moja piekna. Zawsze rano jak jest zimna to po odpaleniu zaraz gasnie. Dopiero po 3 odpaleniu 3ma obroty. Czasami nawet sama zgasnie jak jest na luzie. Problem znika jak silnik jest rozgrzany tzn w dluzszej trasie. Jaki moze być tego powód i gdzie szukac przyczyny? Pomóżcie :modlitwa:
Opublikowano
sprawdz czy nie masz pekniętego jakiegoś przewodu powietrznego ja mam to samo w e36 i przyczyną była pęknieta guma przepływomierza brał lewe powietrze i tez gasł zaraz po zapaleniu
Opublikowano

Kolega ma racje. Na pewno jest problem z nieszczelnością. Sprawdź gumowy przewód biegnący od silnika przy wycieraczkach. W mojej tak było. Potem radze udać się na ustawienie komputera, bo mój trochę zwariował po wymianie. Nie musi być to oryginalny kabel, wystarczy przewód gumowy. Ja zmieniłem na taki i nie ma żadnego problemu. Miało być to przejściowe a został na stałe.

Jeżeli to nie to, to może być problem z niejakim skraplaczem (nie znam dokładnej nazwy), ale to też nie jest duży koszt.

Najpierw sprawdź ten kabel od silnika.

PZDR

Opublikowano
causa1980 powiedz mi po co ustawiać kompa?? tez chce zienić tą uszkodzoną gume i trzeba ustawiac kompa z tego powodu??
Opublikowano
U mnie pod wpływem tej nieszczelności komputer odczytywał inne dane próbując się dostosować do tej ilości powietrza. Po założeniu nowej rurki dalej coś nierówno chodził. Po wizycie na kompie wróciło do normy wszystko. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy w każdym przypadku tak będzie. PZDR