Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od 60 tys km pierwszy raz mi kichnał, (gaz) było to w upalny dzień klima na maxa wisco az chciało odlecieć i chyba temperatura spowodowała ten mini strzał. Od tego momentu lekko podniosły sie obroty i trochę wolniej opadają ale wkońcu dochodzą do około 750 obr/min, przy załaczeniu klimy tez trzyma obrotu tak wiec silnik krokowy reguluje i ogolnie nie ma sladu ze cos sie obsunęło i ciagneło gdzies jakieś lewe powietrze. Od tego moentu stał sie o wiele mocniejszy i dół i góra (mam blosa). Narazie nie wiem jak spalanie ale dam znać. I tak sie teraz zastanawiam co mogło byc tego powodem (polepszenia sie pracy silnika). Napewno na wężykach nie brał i nie bierze lewego powietrza, jedyne o co bym podejrzewał to branie na łaczeniu rury silnika krokowego z kolektorem, bo tam jest chyba jakiś oring bo ta koncówka sie rusza, jednak panowie z ASO nie potrafili mi dokladnie odpowiedziec co tam uszczelnia ten kruciec, i ewentualnie co bym jescze podejrzewał to łaczenia kolektora z głowica, tam jest 6 eliptycznych uszczelek, które w ASO kosztuja 60 zł kpt a wymiana tez nie jest zbyt skomplikowana, moze sie pokusic o wymiane??? a moze gdzies na wtryskach ale przy kchnieciu to raczej wypchało by a nizeli uszczelniło. CO o tym mislicie - macie jakies wskazówki sugestie.....

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
spalanie w normie, czyli od 10 do 16, w zależnosci o korków klimy itp, no nic tylko narazie sie cieszyć ze mocniejszy, ale chetnie bym sie dowiedział czemu, moze jeszce dało by sie cos polepszyc

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW