Skocz do zawartości

problem z temperaturą - może czujnik temperatury ??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich!!!

mam problem z temperaturą i stalo sie to z dnia na dzien nie wiem co jest fakt ze troszke ale doslownie troszke wody mi wychodzi jak juz sa twarde weze i sie mocno nagrzeje to sie saczy, dolalem z litr wody ale czemu sie tak grzeje jak zalacze klime nie wiem chwile dmucha zimnym zachwile cieplym i temperatura wzrasta zauwazylem ze ten wentylator przy chlodnicy wcale sie nie kreci ,czy on powinien sie zalaczyc wraz z zalaczeniem klimy? czy kiedy?

I tak dalej sobie myślę: moze to przez to ze woda tak saczy to autko łapie temperature?

Opublikowano
no wiec tak zachodze dzisiaj rano do bryki zapalam wlaczam klime dziala klima zalacza sie wentylator podczas gdy wczoraj na upalach sie nie zalaczal stad ta wysoka temperatura dalej sobie mysle ze to cos bedzie z pulpitem od temperatury moze pokretla moze wlaczanie klimy dlatego sie nie uruchamia wiatrak i podczas jazdy moze byc ze sie nie zawsze zalacza i bryka sie grzeje jest gdzies czujnik temperatury moze on fiksuje od goraca to wszystko idzie na komputer i on robi bledy no i mam schizy ze mi bryka szwankuje mysle ze dobrym wyjsciem bedzie sie podlaczyc do kompa a jakie sa wasze przemyslenia? pozdro
Opublikowano
Pierwsza wazna rzecz to taka ze ten wentylator o ktorym mowisz wcale nie chlodzi klimy. Jak dobrze popatrzysz to zauwazysz ze zaraz za twoja chlodnica jest druga mniejsza (widac ja przez nerki) a jak spojrzysz przez nerki to normalnie powinienes zauwazyc tuz za nimi drugi wentylator to on chlodzi klime, jesli go nie masz to moze go nie byc od momentu zakupu tak bylo u mnie musialem dokupic (auto z komisu :mad2: ). Pomysl z podlaczeniem auta do kompa jest zawsze najlepszy jesli masz taka mozliwosc to zrob to skoki temp w BMW sa moim zdaniem niepokojace. Dodam ze objawy o ktorych piszesz byly takze i w moim aucie posrod szeregu innych skonczylo sie wymiana uszczelki pod glowice, wentylatora, pompy wody, termostatu, remoncie i planowaniu glowicy ( i tak sie ciesze ze jeszcze sie dalo ). Jak narazie chodzi jak igla a ja mam nauczke na przyszlosc zeby patrzec co sie kupuje :mrgreen:
Orginał to orginał reszta to po prostu szpan...