Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Chciałbym kupić 520i z 1994 roku sprowadzoną z Włoch.Poduszka, klima, kontrola trakcji i abs, elektryka i coś jeszcze-takie wyposażenie podaje sprzedawca. Ma przejechane podobno 160tyś km.

Moje pytania:

- na co zwrócić uwagę przy kupnie(wiem od blacharza że przy wycieraczkach i styku pasa pod szyba oraz przy podłużnicach może być korozja)

-ile pali takie auto

-ile będzie mnie kosztowała instalacja gazowa?

Przeczytałem żeby sprawdzić czy na przodzie jest zielona naklejka?W którym miejscu ona jest oraz pod kołem zapasowym( choć jak podniosłem dywanik to wizualnie nowość było widać- koła nie wyjmowałem.

Ile może kosztować sekwencja?W 3tyś się wyrobię?

Dzieki.

Pozdro.

Edytowane przez marian-gsm

www.forumgsm.pl

O komórkach wiemy wszystko!!!

Opublikowano

Chciałbym kupić 520i z 1994 roku sprowadzoną z Włoch.Poduszka, klima, kontrola trakcji i abs, elektryka i coś jeszcze-takie wyposażenie podaje sprzedawca. Ma przejechane podobno 160tyś km.

Moje pytania:

- na co zwrócić uwagę przy kupnie(wiem od blacharza że przy wycieraczkach i styku pasa pod szyba oraz przy podłużnicach może być korozja)

-ile pali takie auto

-ile będzie mnie kosztowała instalacja gazowa?

Jesli z włoch to z rdza bedzie najmniejszy problem.

Przed kupnem sprawdz stan przedniego zawieszenia w piatkach sie sypie i przewaznie jest cos do zrobienia-wszelkie luzy stuki plywanie po drodze sa tego objawem.

Nie wiem ile 2.0 pali ale moja 2,5 24V na gazie w miescie 16 litrow palila wiec ta kolo 12 w miescie benzyny moze kapke mniej.

Instalacja zaleznie jaka sobie wybierzesz ja mialem zwykla najprostsza mimo plastikowego kolektora gosc dal 1500zł 2 lata wczesniej przed moim kupnem.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano

to jest automat, czy manual?

za 3 spoko mozesz mieć gaz , mam namiar na super speca,

jak masz mozliwość to podjedź na komputer w W-wie na Rzemieślnicżą, tam chłopaki Ci dokładnie sprawdzą autko i powiedzą co jest warte. Są najlepsi w W-wie jeśli chodzi o ocenę BMW

Opublikowano

No więc sprawdziłem pod kątem rdzy i nigdzie nie widziałem nawet kawałka są na obudowie wiatraka od chłodnicy. Nie działają zegary bo podobno trzeba rozkodować je żeby działały.? Czym to może być spowodowane?Czy montowali w tych autach kontrolę trakcji, jeżeli tak to jak to sprawdzić? Czy klimatyzacja może słabo dmuchać

Proszę o dokładniejsze namiary na tych speców to jutro zabiorę Becie na sprawdzian tam oraz od gazu.

Dzięki wielkie.

A i jest to manual.

www.forumgsm.pl

O komórkach wiemy wszystko!!!

Opublikowano

Czesc,

Ja mam taki model tez z wloch,

- umnie amorki wyjechne na maxa, warto to sprawdzic bo tak zawsze pare stowek bedziesz musial wlozyc,najlepiej podjechac na stacje diagnostyczna i to nie na ta co zasugeruje sprzedawca bo moga sie znac.

-moj na trasie palil 9l/100km w miescie jakies 12l, jak zalozylem sekwencje spalanie na trasie 10l/100km gazu i okolo 13l w miescie

- ja za instalke placilem 3400zl

- co do slabego nawiewu tez to przerabialem pewnie filtr powietrza kabinowy jest zasyfiony i juz ledo co przepuszca powietrze ja jak go wymienilem wszystko wrocilo do normy.

To chyba tyle jak masz pytania to wal na PW

-jak ma elektryczne fotele to sprawdz czy wszystko dziala, umnie np. zaglowki sie nie wysuwaja a powinny.