Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy żeby ściągnąć boczki przednie to trzeba ściągnąć najpierw uszczelki?? Może ma ktoś jakieś fotki jak ściągnąć lub jakiegoś linka.
Opublikowano
OOO kuźwa ale inteligent ze mnie, tak szybko chciałem napisać że generalnie nie napisałem o co mi chodzi. Chodzi mi o te boczki na słupkach przednich one tam się trzymają na jakiś zatrzaskach jak pociągne lekko to przy szybie odskakują ale przy drzwiach je coś trzyma a nie chce pourywać. wiem wiem tak to napisałem że można by zrozumieć że chodzi mi o boczki na drzwiach :mad2: :mrgreen:
Opublikowano
wiem wiem tak to napisałem że można by zrozumieć że chodzi mi o boczki na drzwiach

Korzystając z okazji podłączę się pod temat.

Chodzi mi właśnie o boczki w dzwiach. Muszę zdjąć po stronie kierowcy.

Czy ktoś podpowie od czego zacząć?

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
wiem wiem tak to napisałem że można by zrozumieć że chodzi mi o boczki na drzwiach

Korzystając z okazji podłączę się pod temat.

Chodzi mi właśnie o boczki w dzwiach. Muszę zdjąć po stronie kierowcy.

Czy ktoś podpowie od czego zacząć?

Musisz najpierw zdjąć osłonkę klamki(oczywiście wewnątrz),potem odkręcić śrubki pod uchwytem na drzwi. Teraz bierzesz płaski śrubokręt i wkładasz go między boczek a karoserię...przesuwasz go tak aby zlokalizować spinki w boczku...Gdy to zrobisz podważasz śrubokrętem tak aby spinki wyskoczyły z otworów...robisz tak aż wszystkie spinki z nich wyjdą.W coupe jest ich chyba 11 więc lepiej kup sobie około 5 sztuk,bo zawsze któraś pęknie...Jak już wszystkie spinki "wyjdą" to podważasz śrubokrętem sterowanie lusterkami i lekko wyjmujesz,odpinasz wtyczkę,a potem drugą od głośników...Boczek już możesz zdjąć....[/url]

Freude am fahren...
Opublikowano

Ufff. Dzięki za podpowoedź.

A propos. MaatOheweBi nie stałeś przypadkiem w zeszłym tygodniu na przejeździe na Wjazdowej? Masz hak i rejestracja kończy się na A? Bo chyba Cię widziałem :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Ufff. Dzięki za podpowoedź.

A propos. MaatOheweBi nie stałeś przypadkiem w zeszłym tygodniu na przejeździe na Wjazdowej? Masz hak i rejestracja kończy się na A? Bo chyba Cię widziałem :wink:

No najprawdopodobnie to byłem ja :lol: Było zatrąbić :cool2: Jak będziesz miał problem z boczkiem to się odezwij,bo ja u siebie rozbierałem wszystkie boczki :mrgreen:

Freude am fahren...