Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie mam E36 318i (113KM) z gazem. Jazda nim to więc taniocha (około 9,5-10,5 litrów gazu). Przyspieszenie jest słabe bo (około 14s do setki).

Mam zamiar kupić 725 TDS - ze względów finansowych mocniejszy silnik nie wchodzi raczej w grę. Po mieście nie jeżdżę bardzo często a jak już to przejazdem. Z tego co doczytałem ten model ma około 11,5 s do setki (manual-bo tylko taki mnie interesuje). Wiele osób pisze , że 7 z tym silnikiem to porażka. Mam jednak pytanie (głównie do osób które przesiadły się z aut o gorszy osiągach na lepsze): czy przesiadając się z 318 (osiągi jak wyżej) moje odczucia (jeśli chodzi o przyśpieszenie i wyprzedzanie ) będą pozytywne czy raczej negatywne (moc 7 jest większa ale masa większa). Nie pytam oczywiście o komfort jazdy.

Niestety nie mogę nigdzie w pobliżu mojego miejsca zamieszkania znaleźć & z tym silnikiem aby samemu się przekonać. (okolice Rzeszowa).

Opublikowano

Osobiście nie jeździłem tym ale uważam iż 725tds się nie nadaje po pierwsze większość egzempplarzy z dieslem będzie miała olbrzymi przebieg( oczywiście na allegro tylko 200 tysięcy :8)

Po drugie od auta typu BMW serii 7 wymaga się jakiej takiej dynamiki a nie żeby cię byle 3er objeżdżało

Za miesiąc dwa dojdziesz do wniosku ze tym jezdzic nie idzie lepiej kup 3,5, 3,0 w beznynie w dobrym stanie włóż dobry gaz i będzie lepiej

Chociaż jak dal mnie 7er to tylko w benzynie i bez gazu bo jakos za nim nie przepadam

No chyba ze ewentualnie 730 lub 740 D to całkiem inna bajka ale i inne koszty

Różnicy w osiągach nie odczujesz a Szału dostaniesz jak cie byle Punto objedzie

Pozdrawiam

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
Tego typu komentarzy jest dość dużo ale i tak dzięki. Prosiłbym o wypowiedź szczególnie osoby które np. dużo jeździły taki właśnie modelem i z tym silnikiem lub obecnie jeżdżą.
Opublikowano

Aha tylko małe sprostowanie

725 tds jest nie tyle wolny co ty to tak odczujesz mój sznaowny rodziciel jezdzi 735iA z 99r. i te auta są tak cholernie wytłumione i odizlolowane od świata zewnętrznego iż mimo tych 245 koni bez gazu w moim 520I czuć wi.ecej mocy a jest sporo wolniejsze:)

Poprostu 7 jest tak fantastycznie komfortowe ze ten silnik zepsuje ci ten komfort jak bedziesz sie bal cos wyprzedzac bo mało mocy

A nie po to jest 7

Dobra dam juz ci spokój niech wypowie się ktoś kto jezdzi tsem

Aha pamiętaj w benzyniaku tansze są naprawy w tych niemłodych juz autach w dieslach byle turbina to kilka tysiecy PLN na nowa wiec o tym pamietaj pomysl moze tez o 728i to model który pali znosne ilosci i jezdzi jak na polskie standardy całkiem szybko oczywiscie w manualu

Pozdrawiam

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)