Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem ale nei znalazłem, może źle szukam,

proszę o małą dyskusję na temat amortyzatorów do e38, silnik 3.0, benz, rocznik 95.

jakiej firmy, i czy lepiej tańsze, (500-600pln/szt) czyt może jednak inwestować w dorgi towar 1400 w górę za sztukę?

i ostatnie pytanie, czy system EDC będzie działał na tych tanich amorkach, czy tez trzeba inwestować w te drogie?

pozdr i dziękuję z góry

e 38 jest najlepsze... po prostu
Opublikowano
Witam,

szukałem ale nei znalazłem, może źle szukam,

proszę o małą dyskusję na temat amortyzatorów do e38, silnik 3.0, benz, rocznik 95.

jakiej firmy, i czy lepiej tańsze, (500-600pln/szt) czyt może jednak inwestować w dorgi towar 1400 w górę za sztukę?

i ostatnie pytanie, czy system EDC będzie działał na tych tanich amorkach, czy tez trzeba inwestować w te drogie?

pozdr i dziękuję z góry

zeby edc dzialalo w aucie musi byz zainstalowany system edc.Sterowanie nastepuje przez komputer a dokładnie dwa.Amortyzatory z edc sa tylko jedna z czesci systemu.Tak wiec kupno amorow z edc do auta bez edc jest calkowice bezsensu.Do auta bez edc mozesz zamontowac zwykłe amory.Oryginały to amortyzatory sachsa które idą na pierwszy montaż,ale mozesz zamontowac tez inne np.kayaba,monroe,bilstein itp.Jak na zwykłych jest Tobie zamiękko to załóz bilsteina b6 lub b8 :)

Amortyzatory z edc robi tylko sachs/boge do bmw.Przód mozesz kupić u sachsa ale tył tylko w aso po ok.2200 sztuka :)

pozdrawiam

Opublikowano

witam,dzieki za odp,

czyli podsumowując,

system mi działa, tak sądzę, bo jak włączam przycisk, to zapala mi się zielona kontrolka,

pytanie tylko, czy usztywnia mi zaiweszenie, ale raczej nie, bo mam zwykłe amory teraz, a ten system ( z tego co już teraz wiem) nie działa z zwykłych amorach.

czyli tak - albo kupuję za około 2000 pln za sztukę, i system działa, albo kupuję tanie, np. 800 za komplet (piszemy cały czas o tylnich) i system nie działa, i tyle,

a czy te amorki od kolegi powyzej, za 800pln za komplet, monroe, są ok? czy moze lepiej zainwestować w droższe?

i czy te monroe są bardziej miękkie czy twardawe?

gdzie można znaleśc jakieś charakterystyki tych amorów?

pozdr i dzięki z góry i sorka za lamerskie pytania,

pozdr

e 38 jest najlepsze... po prostu
Opublikowano
witam,dzieki za odp,

czyli podsumowując,

system mi działa, tak sądzę, bo jak włączam przycisk, to zapala mi się zielona kontrolka,

pytanie tylko, czy usztywnia mi zaiweszenie, ale raczej nie, bo mam zwykłe amory teraz, a ten system ( z tego co już teraz wiem) nie działa z zwykłych amorach.

czyli tak - albo kupuję za około 2000 pln za sztukę, i system działa, albo kupuję tanie, np. 800 za komplet (piszemy cały czas o tylnich) i system nie działa, i tyle,

a czy te amorki od kolegi powyzej, za 800pln za komplet, monroe, są ok? czy moze lepiej zainwestować w droższe?

i czy te monroe są bardziej miękkie czy twardawe?

gdzie można znaleśc jakieś charakterystyki tych amorów?

pozdr i dzięki z góry i sorka za lamerskie pytania,

pozdr

a ha a wiec masz edc w samochodzie,wiec jezeli teraz masz amorki bez edc to oczywiscie edc nie dziala,tyły z edc (nowe) mozna kupic tylko w aso,w sachsie sprzedadzą Tobie tylko przody.Co do amortyzatorów monroe to ja mam o nich dość słabe zdane.Jezeli interesuja Ciebie amortyzatory porządne to zainteresuj się Sachsem albo Bilsteinem B6.

p.s.

tak a propos to sprawdz przypadkiem czy z tyłu nie masz nivo,co jest bardzo prawdopodobne jak masz edc