Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. wiec wczoraj bylem na nabiciu freonem r-12 mojej klimy. wszyskto ladnie i pieknie. spręzarka sie zalacza, wyntylator tez. zimne leci, cieple tez, ale w momencie przkrecenia galek od klimy (wersja bez klimatronika dwustrefowa), wskazowka temperatury silnika zaczyna w bardzo szybkim tempie podchodzic pod czerwone pole. czy ktos mi wytlumaczy o co tu moze chodzic ???? rece opadaja
Opublikowano

na poczatku przyszlego miecha wymieniam visco. ale dzisiaj fura stala 2 godziny odpolaona, gazowalem na jalowym biegu do 5 tysiecy obrotow i nic. wskazowka ani drgnela. klime wlaczelaem i wyłączalem. na dworze bylo dokladnie 37 stopni i nic. jedyne co zrobilem to dolalem wody na zimnym silniku do chlodnicy bo troszeczke brakowalo (samochod cala zime stal w garazu), i pozniej odpowietrzylem chlodnice tzn. odkrecilem korek odpowietrzajacy. narazie jest spox.w weekend wyjade gdzies na trase i przygrzeje. zobacze jak sie zachowuje.

PS. dziwne bo jak przy 37 stopniach i po takim czasie nic sie nie dzieje to co wtedy mialo na to wplyw ????? dodam ze po nabiciu klimatyzacji i jej zalaczaniu nastepnego dnia mam plame czegos pod samochodem. rzekomo to normalne ze z klimatyzacji skrapla sie woda..........

MIALBY KTOS SPRAWNA CHLODNICE KLIMATYZACJI DO MOJEGO BMW TZN. BEZ DZIUR.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To ze skrapla sie woda nie jest normalne. Gdzies mi sie rzucilo w oczy ze to objaw niesprawnego kompresora (CHYBA) i nie wiem jak jest w twoim aucie ale u mnie jest oddzielny wentylator chlodnicy klimy (chyba ze to wlasnie o tym pisales to wtedy ok) i z tego co kiedys mowil mi mechanior specjalista to kazda beema z klima taki posiada z przodu tuz za nerkami.

Moze to tylko zle odpowietrzony uklad ale cos czuje ze problem ci sie powtorzy oczywiscie obym sie mylil

Orginał to orginał reszta to po prostu szpan...