Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Auto przerywa na postoju na niskich obrotach i w trakcie jazdy od 1600 obrotów jest takie słabnięcie. Kilka razy był badany na komputerze i komputer nie wykrywa żadnych błędów. Jeszcze jedno pytanie jakie obroty powinno miec takie bmw na postoju. :(
Opublikowano
Ja mam na rozgrzanym tak jak w tym poscie:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=55747

Dokładnie na takich obrotach przerywa jak na foto po rozgrzaniu kiedys przerywał żadko a teraz prawie przy każdym rogrzaniu na postoju a po włączeniu klimy nasila sie przerywanie a czy działo Ci sie tak w trakcie jazdy na 1600 obr i 1800 i 2200 po jednym przerwaniu i potem idzie normalnie szczególnie na 4 i 5 biegu i żaden komputer (bylismy na trzech różnych) nie wykazuje błędów . w momencie przerywania wskazówka do chodzi prawie do 1000 obrotów. czy coś Wiesz jezeli tak prosze o radę

pozdro

Opublikowano

Powiem tak- u mnie była lekka dziur wyczuwalna- po chipie zanikła- dziury na wykresie są częste- zobacz nowy wykres wstawiony na forum przez Mexyk. tez ma załamania w okolicy 2200 ja tez miałem!!!

Co do przerywania to sprawa wygląda tak, z gdyby na zimnym obroty opadły mi o jakies 50-100 rpm to miałbym juz zdrowe przebieranie silnika. Na zimnym nie mam problemu bo sam sobie troszkę obroty podnosi.

Rozumiem ze przerywanie to znaczy u Ciebie tzw. przebieranie??

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)