Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie!

jestem zmuszony wymienić komputer w swoim aucie, na oryginalnym jest wytłoczony napis MOTRONIC ale są takie same komputery z napisem DME oznaczenie na naklejkach jest takie samo. po włożeniu kompa z DME auto chodzi normalnie,

JAKA JEST RÓŻNICA MIĘDZY TYM OZNACZENIEM??

problem tkwi w tym ze w aucie był wymieniany silnik M40 na taki sam a widocznie komputer został ten sam czyli MOTRONIC a może ma być DME?

na starym kompie silnik głupieje na wolnych obrotach a na kompie DME jak ręką odjął!

Opublikowano
Podaj numery BMW jakie są na tych komputerach - może uda mi się coś Ci podpowiedzieć.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

witam

jak napisałem wcześniej na obu komputerach widnieje to samo oznaczenie czyli -0 261 200 522 i firma BOSCH

dodatkowo są naklejki z numerem vin czyli nadwozia auta w którym były zamontowane obudowy również takie same tylko wytłoczony napis inny!

u mnie MOTRONIC a na drugim DME tylko ze DME jest z auta 93r a moje to 91r.

mogę kupić MOTRONICa za 250zł podobno sprawny w 100%

ale czy umnie nie powinien być DME skoro silnik drugi? wymianę robili niemcy więc niczego się nie dowiem,a te wolne obroty mnie wykończą.

dodam że mój stary sterownik nie wykazał żadnych błędów przy czterokrotnym podłączeniu do komputera! a jednak wymiana i test przez około 15km dały efekt piorunujący obroty stały jak w zegarku!

pozdrawiam..

Opublikowano
Jeżeli widzisz znaczną różnicę w pracy silnika, i na DME jest wszystko ok to myśle że powinieneś przejść na DME bez obaw. Takie jest moje zdanie.

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...