Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem!!

Pytanko.Mam cabrio e30.Od tygodnia podczas jazdy skrzypi mi coś w tylnej części auta.Po oględzinach stwierdziłem że coś przy prawym kole, tzn.jak dociskam klape na wysokości koła to słychać po prostu skrzypienie.Przy jeździe problem dotyczy wszelkich nierówności itd.

No to co może być przyczyną?:amortyzator(trochę już mokry) czy sprężyna?.Zdjąłem koło,siknąłem chyba litra WD40 ale niestety nic nie pomogło.A jeżeli amortyzator to jaki proponujecie kupić. Mam zwykły subtelny Cabriolet nie tam jakieś obniżane 'burrito' :lol:

Pozdrowionka!

Opublikowano

Jeżeli amorki już ciekną, to zmieniaj (jak masz kaskę;))

Jeśli nie chcesz obniżać i cudować, to oczywiście Bilstein B4 będzie ok, jak i Sachs dedykowany do Twojego modelu. Zorientuj się w cenach i dokonaj najlepszego wyboru w stosunku jakości do ceny.

Skrzypienie może pochodzić także od sprężyny, albo górnego mocowania amorka...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Jeżeli amorki już ciekną, to zmieniaj (jak masz kaskę;))

Jeśli nie chcesz obniżać i cudować, to oczywiście Bilstein B4 będzie ok, jak i Sachs dedykowany do Twojego modelu. Zorientuj się w cenach i dokonaj najlepszego wyboru w stosunku jakości do ceny.

Skrzypienie może pochodzić także od sprężyny, albo górnego mocowania amorka...

Pozdrawiam

Ok!Dzięki serdeczne!Jeżeli to amortyzator to wiadomo -kupić nowy i po sprawie choć ten mimo że troszke mokry raczej dobrze trzyma-na przeglądzie miesiąc temu miał prawie 70% natomiast jeżeli to sprężyna to też wymienić czy są jakieś inne metody-nie wiem może regeneracji tylko czy opłaca się?Podjade do mechanika -zobacze co on powie.

W każdym razie dzięki serdeczne!!