Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...wymienić przedni błotnik.

jestem sfrustrowany jakiś młokos wjechał mi na parkingu w moją bunię :((

rozbity kierunkowskaz i pognieciony błotnik. w zasadzie już upatrzyłem nowy i się zastanawiam czy sam go go przełożę??

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano

blotnik jest taki sam ...

jezeli uszkodzony jest tylko sam blotnik ( nie sa przesuniete mocowania ) to wymienisz go sam - jest mocowany na gorze , z przodu pod zderzakiem i z tylu ( sroby widac po otwarciu drzwi ) oraz na dole

Opublikowano

dzięki za linka, ale właśnie skończyłem odkręcać błotniki, po odkręceniu ponownie go zamontowałem w ramach ćwiczeń, to co widać na zdjęciach na tej zagranicznej stronie jest wporządku choć można to zrobić bez takiej demolki auta.

Najpierw odkręciłem górne śruby mocujące, potem odkęciłem przednią lampę następnie tam dobrałem się do łączenia listyw pod światłami z błotnikiem i do dolnego mocowania, następnie odkręciłem nadkole i je zdjołem i ostanie 3 śrubki z lewej strony (patrzac na prawy błotnik) pod listwą na dolnym progu.

dzięki za informację.

Poźniej doślę zdjęcia z operacji prostowania błotnika.

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))