Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.

Mam problem jadąc autem po prostej drodze i trzymając prosto kierownice sciąga mnie na lewo dzieje mi się tak już spory czas byłem pytałem u mechaniorów i nic.

Na przegladzie starszy gość dopatrzył się że mam walnięty drążek sirodkowy i faktycznie był walnięty wymieniłem go po nim wymieniłem łączniki ustawiano geometrie byłem na aserach koła wyważane przekładane tez były i nic nie pomogło auto nadal ciagnie ( na lewo ) zima lato stalowe aluminiowe na tych czy na tamtych kołach ciągnie.

Dodam jeszcze że zanim tak się zaczelo dziać z półtora roku temu wymieniłem tarcze hamulcowe wszystkie na borbety oraz klocki + nowe amory z przodu.

ostatnio zrobiło się ciepło i śmigam przy otwartych oknach i mam wrażenie że coś trze w lewym kole tak jak by łożyska czy cuś ale słychać to tylko przy delikatnym skręcaniu czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć co jest grane ????

pomyslałem że łożyska w piastach patrzałem na allegro 180 pln sztuka (niemieckie) ale zanim kupie chciałbym prosić was o porade i sugestie

dodam że bunia jest w 100% bezwypadkowa :)))

Opublikowano
Witam wiesz ja mniałem podobny problemik i okazało sie ze czasami nie odbijał tłoczek hamucowy i było identycznie jak muwisz poprostu blokowało mi delikatnie koło i odrazu sciagało.Musisz sie przejechac i pózniej dotknac felgi i zobaczysz czy sie gdzeje.Jak tak to musisz sobie kupic zestawik naprawczy albo podjechac do mechanika niech ci zrobi.Pozdrawiam :D
Opublikowano

DZIĘKI ZA PODPOWIEDZ

Ale to już przechodziłem z prawej strony nie odbił mi na trasie i tarcza rozgrzała sie do czerwoności byłem u mechaniora i zrobił mi ten tłoczek ale to była prawa strona a auto ciągnie w lewo nawet przy hamowaniu delikatnie znosi w lewo :(

prosze o pomoc.

Opublikowano

Witam!

Problem może tkwić w tylnej osi! Podobnie było u mnie z tym że po gwałtownym skręcie i dużym przeciążeniu bocznym przestawał ściągać albo zaczynał ściągać w drugą stronę.

Sprawdź też czy przy przyspieszaniu i hamowaniu silnikiem nie ma jakiś cudów. Jeśli tak to poduchy mocowania sanek do pudła na 100% do śmieci.

Czy wycinają Ci się opony? Jeśli tak to które? U mnie stwierdziłem nadmierne zużycie tylnej prawej...