Skocz do zawartości

[E23] Silnik gaśnie na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem "nowa" na tym forum i od razu mam pytanie. Silnik gaśnie na niskich obrotach. Mam nadzieję, że to nie przepływomierz nawalił.Co jeszcze może być przyczyną ? Z góry dziekuje za wszelkie sugestie.

Opublikowano
Napisz coś więcej, jaki to model np. e23 (bo tak mi się wydaje), czy masz gaz, jeśli tak to czy problemy są na gazie czy i bezynie. Czy gaśnie jak jedziesz i wyrzucasz na luz czy od razu po odpaleniu nie chce chodzić nawolnych obrotach.
Opublikowano
Dzieki za zainteresowanie. Auto jest z 86 roku (732i), nie ma instalacji gazowej. Gasnie podczas redukcji biegow, hamowania.
Opublikowano
Gasnie podczas redukcji biegow, hamowania.

Tak ostrożnie to stawiam na przedmuchy w skrzyni korbowej, a odmą czasem nie wyrzuca oleju? Bo jeśli tak to może to byc przyczyna.

Opublikowano

Odma niestety kojarzy misie z choroba pluc :roll: wiec nie odpowiem Tobie na pytanie. Raczej nic nie wycieka znikad. Pojade do mechanika. Czy ktos z forumowiczow posiada ten sam model co ja?

Pozdrawiam

Opublikowano
Jestem po wizycie w serwisie BMW. Facet odłączył na chwilę przepływomierz, podłączył ponownie i silnik zaczął pracować normalnie. Na razie moge jeździć - do następnego razu , więc zamówiłam nowy przepływomierz. Wymienię też świece i filtr powietrza. Niestety z moim bmw jest ten problem, że nie można go zdiagnozowac komputerowo. Mam tylko check control. Komputery weszły chyba w 87 roku. W każdym razie dziękuję za wszystkie porady.