Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Secondary Air Pump ? wiem ze jest od emisji spalin jak silnik jest zimny, i wiem ze mi siadła :mad2: gdzie i za ile mozna nowa kupic :?: i jak sie to po polsku nazywa?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img248.imageshack.us/img248/5781/888888888pw3.jpg

Opublikowano
jak zaczyna siadac to takie piszczenie a moze raczej gwizd z tej pompy jak silnik jest zimny. po 2 minutach jest cicho. u mnie pogwizdalo kilka tygodni i cisza :( "check engine" swieci i po przeczytaniu kompa wskazalo blad P1423
Opublikowano
Seconday Air Pump ? wiem ze jest od emisji spalin jak silnik jest zimny, i wiem ze mi siadła :mad2: gdzie i za ile mozna nowa kupic :?: i jak sie to po polsku nazywa?

Witam sasiada. :wink:

Najtaniej pokazana czesc kupisz w Circle BMW tel. 732-440-1200 :lol:

Inna opcja jest sklep internetowy PelicanParts.com

cena okolo 300$ :shock:

Opublikowano

u dilera $358 :mad2:+ zawor zwrotny $128. na ebay $250 ale wole nie ryzykowac. rodzina wyjechala do polski na chwile to myslalem ze moze sporo taniej mozna to kupic. bo w polsce chyba 1400zl za takie 2 male zeczy nie trzeba wydawac.

LukaszPL skad Cie znam ? bimmerforims ?

i To dotyczy E36 a nie E46.

jak narazie to najtansze i pewnie zrudlo to tylko:

http://www.bavauto.com/shop.asp

Opublikowano
u dilera $358 Mad+ zawor zwrotny $128. na ebay $250 ale wole nie ryzykowac. rodzina wyjechala do polski na chwile to myslalem ze moze sporo taniej mozna to kupic. bo w polsce chyba 1400zl za takie 2 male zeczy nie trzeba wydawac.

Ceny czesci u dealerow sa rozne. Na wschodnim wybrzezu najtanszy jest Circle BMW, na zachodnim Pacific BMW.

W sklepie internetowym Pelicanparts nowa pompa kosztuje 298$ (oczywiscie do modelu E36).

Bavarian Autosport ma bardzo wysokie ceny.

Jezeli nie zalezy ci aby ta pompa byla nowa to moze warto poszukac jakiejs rozbitej e36 i z niej wymontowac?

LukaszPL skad Cie znam ? bimmerforims ?

Nie. :lol: Napisalem "sasiada" jako ze mieszkamy w tej samej wsi: Clifton-ie :wink: .

Opublikowano

Ale akurat z tym BavAuto wygrywa.

11 72 1 744 490 Secondary Air Pump $249.95

11 72 1 744 255 Secondary Air Pump Valve $84.95

LukaszPL to pasuje na piwo sie gdzies wybrac. gdzie siedzisz wieczorami ? Garfield czy Wallington ?