Skocz do zawartości

Świeci sie kontrolka silnika,bardzo prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec tak:

mam e46 z 2.5 l silnikiem M54 na manualu.

swieci sie pomaranczowa kontrolka w kształcie silnika

pojechalem na skaner.

wykazalo błędy:

1.obie sondy przy silniku

2.oraz wszystkie cylindry(jesli dobrze pamietam to cos z adaptacja)ze niby dostaje za malo paliwa.wymienilem filtr paliwa,

skasowali blad ,kupę kasy i po 10 km pojawil sie ponownie.

Dodatkowo rano jak ja zapalam to silnik szaleje.przestaja dzialac na zmiane cylindry , trwa to kilka sekund i jest w miare.

Na ciepłym to sie nie dzieje choc te obroty sa jakies dziwne,na postoju czuc lekkie wibracje całego auta .

prosze pomozcie lub doradzcie gdzie w Lublinie lub okolicy jestr fachowiec od BMW

Opublikowano
Szkoda że do Elbląga masz trochę :lol: przekroczony limit autoadaptacji.Może to być spowodowane wieloma względami np.pompa paliwa czujnik temperatury pynu itd itp diabeł tkwi w szczegółach.
Opublikowano

domyslam sie ze to jakas pierdoła ale nie ma mi kto tego naprawic,szukam dobrego mechaniora co sie zna a nie serwisu który tylko umie brac kase bez konca

Przypomniało mi sie zaczesc nr 7 ADJUSTER UNIT

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS31&mospid=47640&btnr=11_2879&hg=11&fg=40

wydaje dziwne odgłosy,tam rzekomo jest jakis wałek i moze ta czesc jest wadliwa,napiszcie za co ona odpowiada i czy ma wpływ na moj problem i jaki bylby mnoiej wiecej koszt tej skrzynki

apropo pompy paliwa to nie wiem czy tak ma byc ale chodzi troszeczke za głosno,tak jakby gwizdała,moze to jest przyczyna malej ilosci paliwa??

Naprawde nie chce juz zgadywac ale nie moge tego naprawic i bardzo prosze o pomoc

Opublikowano

tam nie chce jechac,ile razy pojade to maja jakis problem,musze czekac,każa zostawic auto na kilka dni to moze zrobia,to nie te czasy.ja im postawie na kilka dni,stanie jakis koles 2 godziny a policza sobie za 3 dni,z tego co mowil 50zł/h.

W moim wyobrazeniu przyjezdzam umowiony do serwisu,siadam w biurze a panowie robia co trzeba.

to ze mam BMW nie oznacza ze mam za duzo kasy na zbyciu np na serwis.Jesli ktos ma inne propozycje prosze o pomoc

Opublikowano
każdy mechanik nic nie wie na ten temat,moze ktos z was miał taka usterkę kiedyś,to jest zwiazane z adaptacja chyba paliwa,rzekomo za mało go dostaje silnik