Skocz do zawartości

--- WIELKI PROBLEM Z UBEZPIECZENIEM !!! ---

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc Wam !!! Mieszkam obecnie w UK i kupilem wczoraj BMW 525TDS z lekko rozwalonym blotnikiem. Autko jest na Hiszpanszkich blachach i mam hiszpanskie papiery. Jezdzace oczywiscie bez zadnych problemow. Chcialbym je przywiezc za kilka tyg. do Polski jednak nie wiem gdzie i jak moge wykupic ubezpieczenie na to auto. Czy w Poslce sa ubezpieczalnie w ktorych moglbym wykupic jakies tymczasowe ubezpieczenie na droge na auto z hiszpanskimi blachami ?? Bo nie wiem jak wrocic nim do Polski :( POMOCY !!!
Opublikowano

Mozna wykupic po raz pierwszy ubezpieczenie OC bodajze na miesiac - widzialem taka polise pare miesiecy temu (ale mozna to zrobic tylko raz).

Ale skoro jestes w GB, to jakos srednio widze ubezpieczenie na odleglosc w Polsce. No chyba, ze ktorys z ubezpieczycieli Direct wystawi Ci polise, ktos ja odbierze w Polsce i przesle Ci do GB.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Ubezpieczenie krótkoterminowe, wychodzi drogo w porównaniu do normalnego rocznego OC. Chyba większość firm ubezpieczeniowych to oferuje więc jak zadzwonisz do dowolnego agenta ubezp. to się dowiesz szczegółów, na granicy pewnie też można takie coś wykupić.
Opublikowano
Jesli auto nie zostało wymeldowane w Hiszpani to jedz smiało(dowod rejestracyjny jest potwierdzeniem ze wszystko ok) ale jesli jest jakakolwiek notka o wymeldowaniu to musisz wykupic ubezpieczenie.Znajdz kogos kto zna hiszpanski niech ci obejrzy papiery,jest tez inna mozliwosc przywiez to auto na lawecie lub na dokladke do transportu tirem-w necie znajdziesz adresy takich firm przewozowych(koszt zwozki tirem do 500gbp),jak masz blisko do portu to sie przejdz i pogadaj z polskimi kierowcami-wiekszosc tirów wraca na pusto i wielu sie zgodzi na taka dokładke.pozdro