Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc Wam !!! Mieszkam obecnie w UK i kupilem wczoraj BMW 525TDS z lekko rozwalonym blotnikiem. Autko jest na Hiszpanszkich blachach i mam hiszpanskie papiery. Jezdzace oczywiscie bez zadnych problemow. Chcialbym je przywiezc za kilka tyg. do Polski jednak nie wiem gdzie i jak moge wykupic ubezpieczenie na to auto. Czy w Poslce sa ubezpieczalnie w ktorych moglbym wykupic jakies tymczasowe ubezpieczenie na droge na auto z hiszpanskimi blachami ?? Bo nie wiem jak wrocic nim do Polski :( POMOCY !!!
Opublikowano

Mozna wykupic po raz pierwszy ubezpieczenie OC bodajze na miesiac - widzialem taka polise pare miesiecy temu (ale mozna to zrobic tylko raz).

Ale skoro jestes w GB, to jakos srednio widze ubezpieczenie na odleglosc w Polsce. No chyba, ze ktorys z ubezpieczycieli Direct wystawi Ci polise, ktos ja odbierze w Polsce i przesle Ci do GB.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Jesli auto nie zostało wymeldowane w Hiszpani to jedz smiało(dowod rejestracyjny jest potwierdzeniem ze wszystko ok) ale jesli jest jakakolwiek notka o wymeldowaniu to musisz wykupic ubezpieczenie.Znajdz kogos kto zna hiszpanski niech ci obejrzy papiery,jest tez inna mozliwosc przywiez to auto na lawecie lub na dokladke do transportu tirem-w necie znajdziesz adresy takich firm przewozowych(koszt zwozki tirem do 500gbp),jak masz blisko do portu to sie przejdz i pogadaj z polskimi kierowcami-wiekszosc tirów wraca na pusto i wielu sie zgodzi na taka dokładke.pozdro