Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jak wyglada sprawa klockow od 730 i 750 ?? w sesie wielkosci ?? przod i tyl ?? bo wlasnie zakladam hamowanie od 750 i nie wiem czy klocki sa inne przednie i tylne czy te beda dobre bo sa w bdb stanie
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

jezeli przednie zaciski sa jednotloczkowe to klocki sa takie same jak we wszystkich e32 i e34 - w e32 z dwutloczkowymi przednimi zaciskami sa tylko inne

natomiast tylne - w zwiazku z wentylowanymi tarczami sa inne - zastosowane w m3 , m5 750i 750il

Opublikowano
kurde zalozylimy prod tarcze plus zaciki i klocki i cos nie mozemy ich odpowietrzyc ,,, na wylaczonym silniku niby jest ok a jak odpalimy to wpada pedal,,, a podczs jazdy hamowanie jest bdzo slab i czuc ze pedal jakby u gory jest pusty dopiero nizej i najlepiej po 3 nacisnieciu :( jakies wskazowki >>>??
Opublikowano
Zwracam honor :oops:

Jestem w szoku że E32 ma jednotłoczkowe zaciski z przodu, a jego poprzednik cztero :shock:

O co chodzi, czemu dali gorsze hamulce i czy one są gorsze, niech mi to ktoś wyjaśni :roll:

to zalezy bardzej od srednicy tarczy niz od ilosci tloczkow - co z tego ze bedziesz mial 4 tloczki jak mala srednice tarczy ...

e32 ma jednego tloczka ale za to duzej srednicu ( ma tez bardzo duze serwo ( przynajmniej w v8 )

co znie zmienia faktu ze e23 mialy hamulce mega - hydrauliczny uklad wspomagania robil swoje - mi sprawdzali sile hamowania na rolkach to wyszlo ze jest taka jak w malej ciezarowce !!! gosciu na okregowej stacji kontroli pojazdow byl pod wrazeniem ! jednak trzeba bylo uwazac - bo szybko blokowala 4 kola ( raz skrzywuilem felge na krawezniku bo pojechalem na zablokowanych kolach ) ...

Opublikowano
kurde zalozylimy prod tarcze plus zaciki i klocki i cos nie mozemy ich odpowietrzyc ,,, na wylaczonym silniku niby jest ok a jak odpalimy to wpada pedal,,, a podczs jazdy hamowanie jest bdzo slab i czuc ze pedal jakby u gory jest pusty dopiero nizej i najlepiej po 3 nacisnieciu :( jakies wskazowki >>>??

help