Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chcialbym u siebie w compakcie zamontowac oslone pod silnik tylko nie moge sie doszukac otworow montazowych na taka plyte, pytalem kolesia co sprzedaje plastikowe oslony i mowil ze kazdy compact ma otwory do zamocowania plyty, rzeczywiscie kazdy ma? chcialbym zrobic samemu z aluminium lub blachy ale nie wiem gdzie to zamocowac, robil ktos cos takiego? moze jakies zdjecia, wskazowki co do montazu? trzeba robic jakies otowory dodatkowe zeby silnik sie chlodzil? z gory dzieki i pozdrawiam
Opublikowano

Cześć

To się nie dogadaliśmy :duh: (ja dorabiałem osłonę między chłodnicą a właśnie tą metalową osłoną pod silnikiem).

Ja osłonę pod silnikiem mam jest to taka duża aluminiowa blacha:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG71&mospid=47455&btnr=51_2218&hg=51&fg=75

Jak widzisz na rysunku blacha ma gotowe otwory montażowe jak przyłożysz to musi pasować i nie ma innej możliwości.

Jedyna możliwość to pożyczyć od kogoś i zrobić kopię.

A co do mocowań to są to standardowe elementy karoserii i napewno w Twojej BMW też są.

Paweł