Skocz do zawartości

[E30] mam probem z zawieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm rozjerzdzaja sie... no nie wiem ale chyba tak raczej nie powinno byc .

sorki ze mowie Ci to za admina no ale na nastepny raz plisss ale rob [] i w nich wpisuj model tak przyjelismy tutaj na forum... zeby nie bylo zamieszania .

BMW - to jest to :)
Opublikowano

Może cos pomoge. Jak jeździłem jeszcze e23 miałem podobny objaw aż do momentu wymany poduszki mocującej dyfer (urwała się). Później się poprawiło ale jeszcze nie było idealnie więc to nie jedyna przyczyna.

Sprawdź mocowania górne tylnych amorków czy nie są gdzieś wygnite bo to się zdarza i przestawia się geometria.

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
Tylne koła pochylaja się w większości beemek z dużym przebiegiem, poza tym tak jest zbudowane zawieszenie że jak dociążysz to się koła "rozchodzą". Masz prawdopodobnie juz zmęczone sprężyny albo wybite silentblock'i lub tak jak koledzy piszą wyżej coś nie tak z mocowaniem amortyzatora, najlepiej pojedź na szarpaki zapłacisz ze 20 pln a będziesz miał pewność w czym leży problem

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]