Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie,

jakis czas temu prosilem was o opinie w sprawie e46 2,0 d tiptronic...ostatecznie, po rozmowach ze znajomymi i przejazdzce autem z silnikeim 136 ps w manualu bylem zrozpaczony- te auto lykneloby bez wiekszego problemu moje "marzenie". :oops: Koniec marzen o szybkich automatach w tym przedziale cenowym. :naughty:

Niestety od paru dni codziennie po pare razy dziennie przegladam ogloszenia i nic, flauta, posucha straszna. Mowie o tej samej wersji tylko w manualu.

Za to zauwazylem, ze o wiele latwiej dostac wersje 3,0 d. Czy warto? Autko ma sluzyc przede wszystkim do pracy. Robie miesiecznie okolo 1400 km.

Przede wszystkim chcialbym dowiedziec sie ile wynosi spalanie w miescie przy umiarkowanej jezdzie, oraz jak ksztaltuja sie relatywnie koszty napraw.

No i jeszcze jedno- DAJCIE ZNAC JESLI ZNAJDZIECIE GDZIES OGLOSZENIE Z "MOIM" AUTKIEM.

PZDR

Opublikowano
Jezeli szukasz 330d to napisz do kolegi Mario330 on ma do sprzedania wlasnie 330d,Podobno w rewelacyjnym stanie.
Opublikowano
Witam ponownie,

jakis czas temu prosilem was o opinie w sprawie e46 2,0 d tiptronic...ostatecznie, po rozmowach ze znajomymi i przejazdzce autem z silnikeim 136 ps w manualu bylem zrozpaczony- te auto lykneloby bez wiekszego problemu moje "marzenie". :oops: Koniec marzen o szybkich automatach w tym przedziale cenowym. :naughty:

Niestety od paru dni codziennie po pare razy dziennie przegladam ogloszenia i nic, flauta, posucha straszna. Mowie o tej samej wersji tylko w manualu.

Za to zauwazylem, ze o wiele latwiej dostac wersje 3,0 d. Czy warto? Autko ma sluzyc przede wszystkim do pracy. Robie miesiecznie okolo 1400 km.

Przede wszystkim chcialbym dowiedziec sie ile wynosi spalanie w miescie przy umiarkowanej jezdzie, oraz jak ksztaltuja sie relatywnie koszty napraw.

No i jeszcze jedno- DAJCIE ZNAC JESLI ZNAJDZIECIE GDZIES OGLOSZENIE Z "MOIM" AUTKIEM.

PZDR

mało tych km... robisz w miesiacu...wiec 330 bedzie odpowiednia... wedlug mnie lepsza niz 2.0 ....

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
No ale 3.0 pali ze 3 litry więcej co przy 1400km zrobi Ci około 150 zeta więcej. Z jednej strony 2 klocki rocznie więcej za te samą trasę, z drugiej strony z pewnościa nieporównywalnie większa przyjemnośc z jazdy! kazdy sam musi zdecydować!
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Powiem tak radocha w automacie d 3,0 D jest niesamowita,mam rowniez clk 430 -279 koni ,przyspiesznie ma lepsze ale w dieslu te Nm czujesz niesamowice ,3,0 d mam w x5 w automacie ,auto gabarytowo duze,ciezkie spalanie w miescie 12 przy ,,normalnej jezdzie,, wcale nie jest trudno taki wynik uzyskac,przy dynamicznej jezdzie 12,7 jezeli chodzi pozamiastem (trasa ) auto zeszlo mi z 4 osobami na pokladzie i boxem na dachu do 8,7 --jazda 120-130 -140 ....Silnik bardzo fajny polecam jezeli chodzi o tiptronic bylem bardzo zachwycony normalnie zarzucasz sobie 5 przy 80 km/h wyprzedzasz wszystko w zaskakujacym tempie bez koniecznosci zmienianiania biegow (elastycznosc silnik oceniam na 5+) bardzo fajnie mozna sie bawic tiptroniciem wykorzystujac ta frajde z mnogosci Nm ,jezeli chodzi o 46 to podejrzewam ze bedzie to burza ,samochodduzo lzejszy,mniejsze opory powietrza,mniejsze spalanie mysle ze w 10 bys sie miescie zmiescil przy oszednej jezdzie u mnie spalila 11.3 pozdrawiam