Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku miesiecy jestem posiadaczem 5-tki w tds

Jak to auto ponad dziesiecioletnie mialo kilka wad z ktorymi sie sam uporalem.Zostalo jeszcze jedno z ktorym walcze i nie moge dojsc co jest przyczyna.Po przewertowaniu archiwum forum posprawdzalem wszystkoco by moglo pomoc i mic.

Usterka jest to ze wycieraczki gdy wlacze na 2 bieg czyli praca ciagla

chodza tak samo jak na 1 biegu(praca przerywana) na 3 chodza szybko ciagle tak jak ma byc.Predkosciomierz chodzi,modol z wycieraczkami pod siedzeniem z tylu podmieniany z i nnej co jest w niej OK nie skutkuje,zalozylem z drugiej co mam ja na czesci dalej to samo.Dodam jeszcze ze nie chodzi mi tempomat nie wiem czy to cos ma wspolnego ale warto o tym wspomniec.Czy to moze byc wada przelacznika-jeszcze to podejrzewam ale nie chce mi sie go zmienic (troszke roboty jest kierownica z poduszka itp) nie majac pewnosci ze to jeszcze on moze byc przyczyna.

Troszke upierdliwa usterka i najgorzej ze sie o niej przypomina jak spadnie deszcz.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano

Ja mam tak ze na 2 biegu gdy stoje wycieraczki zachowuja sie jak na biegu 1, gdy rusze to dopiero zalaczaja sie i chodza jak nalezy

Tak wlasnie powinno byc a umnie czy stoje czy jade to na 2 biegu chodza jak na 1 i to wlasnie jest to z czym nie moge sobie poradzic

BMW 730iA wcześniej

Opublikowano
Ja bym postawil na przekaznik odpowiedzialny za czestotliwosc ruchow wycieraczek bo nic innego mi do glowy nie przychodzi...

Ktory to jest? to jest ten pod tylnim siedzeniem taki duzy wielkosci kasety video-ten podmienialem od kolegi i dalej kupa sprubuje jeszcze od kogos innego moze i on ma to zepsute a nie wie

BMW 730iA wcześniej