Skocz do zawartości

Brak reakcji na szybkie wciśnięcie gazu w E32 735 PILNE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam do was pytanko czy ktoś wie co jest przyczyna braku reakcji na szybkie wciskanie gazu jak powoli wciskam autko przyspiesza (jak maluch ale zawsze) jednak jak wcisne wiecej niz około 2 cm. gazu to spadaja obroty dodam że na wolnych obrotach pracuje pieknie nie gasnie nie szarpie. Mam dwie teoretyczne powody po 1 umyłem silnik ale cały czas pracował i zaraz po myciu zrobiłem 200km a 2 to zatankowałem sie na lotosie w kluczborku przejechalem niecaly kilometr i sie zaczeło prosze o pomoc bo za tydzień jade nad morze i musze usunąc usterke a moze ktoś mi poleci jakiś warsztat w wałbrzychu szukałem w wyszukiwarce ale nie znalazłem :modlitwa:
Opublikowano
wedlug mnie jesli zaczelo sie to po zatankowaniu to ja zaczal bym od paliwa jak nie zatankowales do pelna to dolej paliwa o wiekszej liczbie oktanow i powinno byc ok a jesli zatankowales do pelna to upusc paliwa i zatankuj gdzie indziej mozesz jeszcze sprobowac wlac takie plyny co do wytracania wody sa moze pomoze

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Już tak zrobiłem czyli dolałem płynu oczyszczajacego paliwo ale nie dało to żadnych rezultatów byłem u mechanika ale nie wie co to może być i zgadując doszedł do tego ze to pewnie zapchany filtr ale nie jest pewny więc po wymianie jeśli sie nie poprawi to chyba pompa. Dodam jeszcze że przy gazowaniu na postoju po paru próbach strzela
Opublikowano
Może zalało wtyczki od przepływomierza albo rozdzielacz zapłonu zalało.Twoje auto zachowuje się podobnie jak byś odłączył przepływomierz.Spróbuj odpiąć akumulator bo możliwe jest też że komp złapał błędy podczas mycia lub po jak woda gdzieś wleciała i narobiła zwarć(teraz pewnie jest już sucho).

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

• 1 rok później...
Opublikowano
po przedczytaniu posta postawił bym na uszkodzony przeplywomierz, ale zakładam że niemasz LPG więc pewnie tylko go zalało, zrób reste kompa, i powinno hulać
BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))