Skocz do zawartości

[e36] 320i uszczelka pod glowica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam samochud jak w opisie 96 tys km (orginalny) i cieknie spod glowicy olej.

Sa o male ubytki i mechanik zaproponowal dokrecenie glowicy i zalanie silnika specyfikiem STP Engine Stop Leak http://www.stp.com/oil_stop.html

http://www.autochemia.pl/gr_dodatki_do_olejow.htm

Nie wiem czy to dobry pomysl dolanie tego do oleju.

Koszt dokrecenie glowicy 50 PLN + specysik 60 PLN=110 PLN

Wymiana uszczelki z planowaniem glowicy 500 PLN + uszczelka od 100 do 150 PLN= 650PLN.

Mam zamiar najpierw dokrecic glowice a jezeli to nie pomoze to ma dylemat czy zalewac silnik tym STP Engine Stop Leak, czy lepiej wymienic uszczelke?

Moze macie jakies doswiadczenie z tym specyfikiem STP Engine Stop Leak prosze o porade

Pozdrawiam

MAC

MAC
Opublikowano
mac100, też mam takie auto i tez troszde cieknie, ale moje ma 260000 na liczniku,a jesteś pewien co do orginalności przebiegu? Bo jak tak niezły rodzynek... :lol: Co do sprwy wycików, to niczym nie zalewaj (chyba ze chcesz sprzedać), tylko wymieniaj uszczelkę. Lepiej troche wydać i mieć zdobione dobrze. pozdrawiam
Opublikowano
Możesz spróbować, mam nadzieje że będzie dobrze na długo. A STP raczej nie zalewaj silnika, działa na krótko. Tak czy siak-) zbieraj powoli ksaske na nową uszczelę. Mi tez się minimalnie poci, więc też będzie pewnie za jakiś czas mały remoncik. ps. Na pisz skąd masz takiego rodzynka z91r i 96 tyś km... pozdrawiam
Opublikowano

Witam

W wakacjie pojechalem do berlina mam tam znajomego posiedzialem pare dni i z ogloszenia od pruwatnej miemki 60 LAT 1 wlasciciel kupilem ten samochod ksiazka servisowa w wpisami co 2 lata co 20 tys km wiec wyszystkie papiery byly ok.

Jezeli samochod zniemiec to tylko od prywatego niemca zadne komicy u turkow itd.

Jestem zadowolony a samochodu zawiszenie ok tylko ta uszczelka sie poci ale silnik sie nie przegrzewa dobze ciagnie wiec wszystko jest narazie ok.

Pozdrawiam

MAC

MAC
Opublikowano

Witam..

Ja jestem w trakcie wymiany uszczelki w swoim bmw. Mój mechanik (na codzień pracujący w serwisie BMW) liczy sobie za robotę 200 zł i uszczelka 100/150zł.

Wymieniam ponieważ paliwo dostało sie do oleju i sie rozszczelniło.