Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

model e36 rok 1993 czyli silnik m40,instalacja gazowa 2 generacji brc.

podzczas jazdy zagrzal mi sie az do czerwonego punktu az zapalila sie lampka.zjechalem poczekalme az ochlonie pojechalem dalej i po kilkuset metrach znow skoczyla temperatua do czerwonego punktu,wskaznik temperatury przez godzine stal na czerwonym punkcie i palila sie lampka,po odpaleniu spadla do pierwszej kreski,od temp 90 stopni po przejechaniu 500 metrow znow temp skoczyla i tak w kolko.po dojechaniu do domu zaczalem sprawdzac co moze byc przyczyna tak wysokiej temperatury.odpowietrzylem uklad, nie pomoglo,sprawdzalem czy w wezach jest woda w wezu idacym do termostatu jest woda w odprowadzajacym tez.wyjalem termostat nie pomoglo dalej sie grzeje.jak sie zagrzeje para leci spod korka a jak sie przpatrzylem prawdopodobnie z boku chlodnicy ale nie jestem pewien a 100%.sprawdzalem wiatrak wraz z wyzszymi obrotami szybciej sie kreci.co mzoe byc przyczyna tak mocnego grzania sie??

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi oraz porady.

Opublikowano
pompy nie ruszalem ,musiabym pewnie ja wyjac by sprawdzic czy dziala czy sa jakies inne sposoby jej sprawdzenia??