Skocz do zawartości

Jak się wyjmuje pompę paliwa (E39 benzyna )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam problem z E-39 2001 r . Mam uszkodzoną pompe paliwa tylko nie mam pojęcia jak ją się wyjmuje. Po zdjęciu kanapy i odkręceniu pokrywy(3 śruby) trzeba jeszcze .... no właśnie , nie wiem co dalej robić , jest tam jakby jedna wielka blaszana nakętka.... POMOCY !!
Opublikowano
Tą nakrętkę wielką trzeba odkręcić na zasadzie młotka i przecinaka czy mocnego śrubokrętu. Druga sprawa trzeba umieć wyjąć pompę, tzn. odłączyć, wypiąć i odpowiednio obracając to w prawo to w lewo całe to coś wyciągnąć. Najważniejsze by nie robić tego z petem w zębach. Jak ktoś ma lekko mało pojęcia o wymianie lepiej niech tego nie robi. Po wymianie pompy na nową obowiązkowy nowiutki dobry filtr paliwa. Pozdrawiam.
Opublikowano
Dzięki, Potraktowałem ją czymś w rodzaju śrubokrętu. Nowa pompa już założona i autko cyka jak trzeba :). Odnośnie filtra paliwa to gdzie on jest ? bo jakoś nie mogłem go znaleść.
Opublikowano
pod podwoziem jest osłona, którą trzeba ściągnąć, znaczy odkręcić i filtr wymienić, to już nie trudne. Patrząc od przodu pojazdu szukaj tego filtra po prawej stronie. Znajdziesz. Pozdrawiam. Mihoo.