Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam e-36 1.8i z 1996 sedan..

i mam okazje kupic komplet sprezyn z m-pakiet e-36 z 1998 r. ale nie wiem jaki silnik to byl i jaka buda czy sedan czy coupe czy compact :/

czy jest to istotne? czy bede pasowac mimowszystko.. ze nie wiadomo skad sa. apropo stan ich jest b.d przejechaly 50 000 tys km .

a.. i czy ktos wie ile sprezyny m-pakiet maja obnizenia :/ bo tez nic o tym nie wiadomo.

pozdrawiam

Opublikowano
Spręzyny M-tech powinny miec -20 mm. Co do tego czy beda pasować to bym nie ryzykował. Wystarczy, że bedą z autka z silnikiem R6 i założyć założysz tylko przod bedziesz miał jak w terenowym aucie podniesiony. A co do ich stanu to jestes pewien ze przejechały tylko 50 tkm? Na słowo harcerza Ci zagwarantowal koles czy jak? :doh:
Opublikowano
a jakie oznaczenie maja sprężynki od m-technika, pytam o kolor na sprężynie, ja mam na tyle zielony i czerwony, a przód brązowy (a może kiedys to był złoty)
Opublikowano
Nie wiem jaki powinny miec kolor. Ja mam czarne Eibacha, pisze na nich -20 mm i w briefie mam wpisane M Fahrwerk.
Opublikowano

chcialbym zakupic narazie sprezyny na przod poniewaz uwazam ze stoi za wysoko w stosunku do tylu.. i interesuje mnie wlasnie -20 mm , nie wiecej..

musze przyznac ze budzet mam ograniczony i chcialbym zalatwic to mozliwie tanio..

slyszalem ze czerwone sa za twarde ale niebieski ponoc w sam raz.. skad panowie wziasc w miare dobre sprezyny i jakich firm szukac. jesli znacie jakis sklep i jakies pomysly to b.prosze.

pozdrawiam

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo to jest różnica co długości sprężyn między cupe a sedanem. Kolega kupywał do E36 Cupe IS i były to sprężyny z sedana które obniżały go o 60mm a jego cupe tylko o 40mm.