Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos posiada radio ALPINE 9855R i moze podzielic sie opiniami ?

Czy to prawda ze jakosc dzwieku tego radia nie powala na kolana, a nawet jest slaba. Czytalem rozne opinie o tym radiu w necie. Chcialem je kupic ale teraz zaczynam miec watpliwosci. Moze jakies inne nowe radio?

Opublikowano

Witam,

Ja mam 9855 i nie wiem co rozumiesz przez powalanie ale ta alpinka gra najlepiej z wszystkich radyjek, ktore mialem. Nie wiem gdzie wyczytales, ze to cd gra marnie (wiekszosc radioodtwarzaczy alpine gra lepiej od konkurencji) jedyna walke z 9855 moga podwiazsc nakamichi, clarion i niszowe produkty pionieera. Jezeli zamierzasz uzwyac wzmacniacza/ow

to radio ma zeczywiste 4vol napiecie na wyjsiach i gra niesamowicie, jakosc wedlug mnie nie ustepuje nakamichi cd400/500 a pozatym ma ogrom funkcji, mozna sobie ustawic praktycznie wszystko lacznie ze zwrotnicami i opoznieniem czasowym, ja tak naprawde moze wykorzystuje moze 30% procet mozliwosci tego odtwarzacza.

Na dzien dzisiejszy nie jest to tak wybajerowany produkt jak innych producentow ale brzmienie jest niesamowite.

Pozdrawiam

Opublikowano

ja mam troszke inne zdanie - uwazam ze alpine pomalu zaczyna robic plastiki a nie porzadne radia - zaczynaja sie ciecia kosztow ... produkty z ma marketow w cenach 299zł w gore robia furrore ...

jakos 9855 mnie nie powala - gra dobrze - duzo lepiej od tanich szajsow z marketow... uwazam ze alpine poszlo tym modelem w strone bajerow a nie klasy dzwieku

a moze poprostu jestem przyzwyczajony do starych alpine'ow