Skocz do zawartości

Przekażnik pompy apliwowej w E32/730/87r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. :?: Gdzie jest przekaźnik pompy paliwowej 730 /87 e32?

Czy pod siedzeniem czy w skrzynce bezpieczników i jakiego jest koloru?

Opublikowano

U mnie w e34 jak mi padlo zasilanie pompy to sie troche naszukalem tego przekaznika okazalo sie ,ze nie ma go ani przy bezpiecznikach ,ani pod siedzeniem tylko w skrzynce z sterownikiem (czrna skrzynka pod maska z prawej strony) jest rzad 3 przekaznikow z czego srodkowy przekaznik jest od pompy..... tak jest przynajmniej w e34 moze cos ci to pomoze ;)

powiedz jeszcze po co szukasz tego przekaznika ;) bo umnie nie bylo pradu na wtyczce (napiecie bylo) pamietaj ze przekaznik pompy uruchamiany jest przez komputer w momencie osiagniecia minimalnych obrotow (np. podczas krecenia rozrusznikiem) a nie jak by sie moglo wydawac przy wlaczonym zaplonie....

P.S. okazalo sie ,ze kabel zasilajacy na odcinku tylnie siedzenie-wtyczka przy pompie byl walniety (kabel wychodzi pod siedzeniem na zwenatrz samochodu) Pamietaj tez o glownym przekazniku on tez ma wplyw miedzy innymi na dzialanie przekaznika pompy paliwa ;)

Pozdrawiam!

BMW 525i `89 E34 M20B25 nauticgrun

+48 609 105245

GG:3581080