Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :) ...to jest moj pierwszy post tutaj, wiec jesli cos zle napisalem wybaczcie :)

Za jakis czas mam zamiar kupic samochod do okolo 60-70 tys zl (choc oczywiscie im taniej tym lepiej :P ) W sumie raczej nigdy nie myslalem o BMW, ale od kad zobaczylem takie gdzies na allegro (chodzi mi o 3-ke e46) wciaz mi chodzi po glowie :? teraz moje pytanie czy istnieje mozliwosc kupna takiego samochodu nie "zajezdzonego" nie bitego i takie tam :?: :P jaki polecacie silniczek (osobiscie myslalalem o 320 (150km))-w gre wchodzi raczej tylko benzyna (nie jestem fanem diesli)

Jesli jest jakas osoba uzytkujaca taki samochodzik badz taki silnik to prosze o info jak jest ze spalaniem, dynamika tego samochodu :) ...aha i na co 3eba uwazac kupujac taki samochodzik :P

(moje pozostale typy to mercedes C, Audi A4 (choc co do tego to raczej nie), moze jakies Volvo, Honda Accord...

Pozdrawiammmm

Opublikowano
spalanie w miescie mam wg wskazan komputera 11,6 poza miastem na trasie po 320km pokazuje sie 7.5 ogolnie mul straszny w porownaniu do mego nismo musisz krecic powyzej 4000 obr wogole myslalem ze te 150kucy bedzie chodzic troche zwawiej no nic ale tak jako dupowoz moze byc w tygodniu pojade na hamownie i zobacze czy wogole jest te 150km choc powiem ze samochodzik trafil mi sie igielka z full opcją no tylko rolet brak :( aha i nie bierz zadnej zielonej butelki (o kolor chodzi)
Opublikowano

Cyt.Za 60-70 tys uda Ci sie kupic E46 w idealnym stanie. Ja bym poszukal takiego w Niemczech, kupowalbym w ktoryms z salonow BMW, ktory zajmuje sie sprzedaza aut uzywanych

...osobiscie wolalbym cos z Polskiego salonu...chociaz o taki w dobrym stanie (min z ksiazka serwisowa)ciezko niestety :?

Cyt.'spalanie w miescie mam wg wskazan komputera 11,6 poza miastem na trasie po 320km pokazuje sie 7.5 '

11,6 to taka przecietna ilosc. :P

...szczerze myslalem ze wiecej :twisted:

hmm skoro mul to moze warto rozejrzec sie za c-klasa 180kompressor lub Accordem 2.0 :? :? :? hmmm...

heh dlaczego nie brac zielonej butelki :P :?:

lipny czy jakis slaby (miekki)

Pozdroo &dzieki za odp :)

Opublikowano
kolego ja polecam 320d ja osobiscie jestem mlody(23lata) i kupilem co prawda 99r 136km ma 200tys km przebiegu ale z niemiec od pierwszego wlasciciela zpod salonu BMW co prawda stan igla nie bite full serwis ale zaraz po kupnie zalowale poniewaz jezdzilem paskiem tdi 130km i szedl lepiej, jak kupilem szlak mnie bral bo chodzil jak chcial nikt niebyl w stanie mu pomuc, ale naszczescie te wzyskie wady czeste w tym silniku idzie bardzo latwo i bez wiekrzych kosztow usunac (teraz lpiej niz passek)i jezdzi sie nastepne 200tys, moj ma 136km ale z kompletem osob bez problemu lapie 210km spalanie tak szczeze ci napisze przy jezdzie na miejscu nie przekraczajacej 70km na h wedlug komp 5.2l ale to spokojna jazda jak sie mu butuje przekracza 7l ale to zalezy tylko od jazdy ogolnie oszczedny. Jak chcesz kupic taka trojeczke to najpierw sie przejedz to nie a4 komfort, bardzo ciche zawieszenie, silnik na CAMMON REALLY bardzo cichy. Po mojemu super ja dalem troche ponad 30tyz zl i jestem zadowolony a jak ty masz na takie cacko 60 to napewno kupisz cudo z niezlym wyposarzeniem. Pozdrawiam

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON