Skocz do zawartości

Nie chce sie wkrecac na obroty....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Mam problem ze swoim compatem 1.6 i . .. po nagrzaniu silnika bardzo zla praca , obroty spadają , zeby ruszyc z miejsca to trzeba go mocno wkrecic na obroty , powyzej trzech tysiecy jedzie i pracuje w miare normalnie.. jezeli chodzi o sonde to była wymieniana niecały rok temu (bosch} rownierz kable do swiec...

prosze o pomoc :(

pozdrawiam

Opublikowano
A tą sonde Boscha to założyłeś typową do tego modelu czy uniwersalną? Jeżeli uniwersalną to na 50% jest pewne ze padła.
Opublikowano

sonda była Boscha ale nie była uniwersalna z tego co pamietam , ale jak padła mi kiedys to objawy miał troche inne .... chlał mi tyle co 2.5 albo i lepiej ... czasami sie dławił ale nic powaznego.. wymieniłem ,błedy pokasowałem i jak reką odjoł... teraz to masakra.. :doh:

nic bede musiał jechac na komputer...

pozdrawaim.... :roll:

Opublikowano
sprawdz przepływomierz. mam to samo z obrotami i wlasnie bede grzebał. ja mam dobrą przepływke ale u mnie najprawdopodobniej sonda poszła. na delikatnym gazie szarpie obrotami ,powoli sie wkręca i trzeba ruszać powyzej 2tyś obrotów :///
Opublikowano

nic z tych rzeczy kolego !!!

znalazłem nie szczelność na przewodzie miedzy silniczkiem krokowym a przepływomierzem ale to nic nie pomogło tylko mi przestal strzelac bo za duzo powietrza ciągnął . obroty dalej skakały ,problemy z odpaleniem sie pojawiły i coraz gorzej silnik chodził . odpiołem akumulator na 10 minut zeby srestartować kompa. i co ???? jak ręką odjoł , nałapał błędów przed odpinanie lambdy ,przepływomierza itp itd teraz chodzi jak burza i zrywa sie z miejsca na niskich obrotach. Zrób to samo powinno pomoc

Opublikowano

ha ha :lol: Dopiero co wszedłem na Forum i odczytałem twoją odpowiedz ; Dałem rady .. albo ja abo Ona .. :norty: , byłem u koleszki na komputerku tak jak pisałem ze raczej sie nie obejdzie ... Noi .. sonda ok przepływomierz tez .. i okazało sie ze cos z przepustnicą... mówi mi najperw zebym ja przeczyscił.. Zaczołem rozbierac, okazało sie ze wezyk pekł od silniczka krokowego i miał problem z powietrzem ...

Wymieniłem i zbiera sie normalnie jak 1.6 i :duh: Pierdoła ale wez znajdz... Ale dobrze trafiłes Tomekmm..

pozdrawiam :modlitwa: