Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań odnośnie wycieku który dorzucam na foto

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img117.imageshack.us/img117/1636/dscn1528ec5.jpg

Cieknie z tej uszczelki którą zaznaczyłem i tej śruby prawdopodobnie też.

Jak to usunąć czy wystarczy tą uszczelkę wymienić? Czy to może coś z rozrządem nie tak jest? Do czego służy ta śruba można ją dokręcać? Bo wiem że gdzieś jest regulacja napinacza łańcucha też na śrubie chyba.

Ktoś może jóż usuwał podobny wyciek i wie jak zaradzić. Problem dotyczy silnika 318is m42.

BMW forever!!!
Opublikowano
Śruba jest od napinacza. Jeśli z niej leci to wykręc napinacz i daj jakąś cienką uszczelkę. A jeśli leci z uszczelki obudowy rozrządu to trzeba ją po prostu wymienić.
E30 318IS Rally
Opublikowano
..jeśli wykręcisz i wyciągniesz napinacz łańcucha, to nie można go tak poprostu włożyć, w książce napraw jest dokładnie napisane co należy zrobić, jak go ustawić..
Opublikowano
ja jak bym mial stawiac to na walku rorzadu jest cybant od strony kola moze byc nieszczelny i tam zyga olejem ktory sciaka na dol i takm znajduje miejsce na wyciek a najlepiej proponowal bym wodkrecic oslone rozrzadu i wtedy bedziesz widzial Pozdrawiam
Opublikowano
..jeśli wykręcisz i wyciągniesz napinacz łańcucha, to nie można go tak poprostu włożyć, w książce napraw jest dokładnie napisane co należy zrobić, jak go ustawić..

A możesz po krótce streścić jak go wkładać? Ja swój włożyłem zupełnie normalnie i nie przypuszczałem, że mogłem coś zrobić źle (chodzi wszystko dobrze)!

E30 318IS Rally
Opublikowano
Jak jóż odkręcę obudowę to będzie widać skąd cieknie i czy wystarczy samą uszczelkę obudowy wymienić?

jak rozkrecisz to sie dowiesz

• 3 miesiące temu...