Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Do tej pory jeździłem na oleju Shell Helix Diesel Plus a przy wymianie zalali mi Shell Helix Plus, zauważyłem to dopiero w domu jak chowałem butelkę.

Na stacjach Shella jedni mówią że to olej do benzyniaków a inni że uniwersalny a wy co o tym sądzicie?

dodam że zrobiłem na nim 2000 km a moja 318tds ma przejechane 235000 km.

Z góry dziękuję za posty.

Edytowane przez Łuki E36 tds
Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to jest to olej uniwersalny, więc raczej tragedji nie będzie. Ten drógi jest dedykowany do diesla i dzięki temu pewnie troche lepiej się zachowuje w takim silniku. Jeździłem na obydwóch i też mam TDS-a.

A najlepiej to przesiądź się na inny olej bo te Shella to do najlepszych nie należą, a panowie z Shell Autoserv mi zrobili kiedyś taki numer że już do nich nigdy więcej nie pojadę. Zerwali mi gwint od śruby spustowej no i żeby się trzymało to wkręcili/wkleili na sylikon. Po dwóch tygodniach się zorientowałem że coś mi kapie i jak się do niego dobrałem to się dał wykręcić palcami. Trzeba było rozwiercać miske i gwintować na większą śrube.