Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu nie zawsze po zatankowaniu podnosi się wskaźnik paliwa (np. dzisiaj wlałem 20l a wskazówka na rezerwie dalej), ale lampka rezerwy gaśnie. Poza tym zaobserwowałem, zę BC pokazuje mi kosmiczne zasięgi mocno je zawyrzając(20l- 380km!!zasięgu), wraca to do normy dopiero po zapaleniu się lampki rezerwy. Co się zbiesiło?

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano

:)hehe

Z początku to się ucieszyłem, jednak szybko mi kubeł zimnej wody na głowę spadł 8) jak przy zasięgu 55km auto już na oparach chyba jechało :?

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano

A czy wskazówka pozimu benzyny dalej jest w 1 miejscu ?? czy czasami wskazuje dobrze i potem się zawiesza??

Poczytaj o moim problemie z poziomem paliwa - i wyjmij swój wskaźnik z baku paliwa.. i zobacz czy pływak się nie zawiesza na obudowie wygiętej pod wpływem uderzenia od dołu... :(

Urządzenie (pływak) jest proste w budowie - druty oporowe po 2 stronach i pływak który unosząc się zmniejsza opór...

pływak musi poruszać się pionowo - lekkie uderzenie w od dołu w jego prowadnice powoduje, ze nie jest ona pionowa, a plastikowa rura jest średnicą prawie idealnie taka jak pływak i jeśli pływak dotknie obudowy to się zacina...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Może się wskazówka przyblokowała ...

Spróbuj jeszcze zatankować do pełna, albo przynajmniej gdzieś do 3/4 pojemności zbiornika, może się "rozrusza".

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

no to albo wskazówka albo pływak... :)

Jeśli to wskazówka to wykonaj test zegarów..:)

Jeśli nie wskazówka to pływak.. więc nie ma co gadac trzeba go wyjąć ze zbiornika... jak wyjmiesz to zobaczysz czy działa... :)

U mnie po wyjęciu działał idealnie i po umieszczeniu go w baku znaowu się zacinał...

Wkońcu wyjąłem go 2-gi raz i odłączyłem od pompy (trzeba odlutować kabelki albo wyjąć pompę... ja odlutowałem kable (lutownica kolbowa !!!! nie daje iskry i nie ma bum :P )

Po rozebraniu i dokładnych oględzinach okazało się, ze środkowy pręt jest lekko wygięty i czasami pływak obciera o ściankę i zacina się...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
Aaaa, test wskaźników to podstawa ;-) - dopiero co, było w innym wątku ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)