Skocz do zawartości

bremsbelag prufen i czerwona kontrolka z wykrzyknikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!!

po wymianie opon zaświeciła mi sie czerwona kontrolka z wykrzyknikiem w kółku obok kontrolki od hamulca ręcznego i na kompie jest info- bremsbelag prufen.co to?-coś z hamulcami?czujnik?

Opublikowano
Albo przy zmianie kół pozrywali Ci czujniki, albo trzeba wymienić klocki i czujniki :) - z wymianą całość około 500zł ( przód + tył ).

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Albo przy zmianie kół pozrywali Ci czujniki

Dokladnie, albo ktos uszkodzil kabel czujnika/czujnik, albo zuzyly Ci sie klocki hamulcowe.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

więc tak:

tylny kabel od czujnila byl przecięty ale zanim został zrobiony przez mechanika to wyrwal mi przedni kabel od czujnika(mowil ze bez kabla zgaścnie kontrolka).Po zrobieniu tego tylnego mowil ze przedniego nie trzeba robic bo to nic nie da czy będzie podpięty czy nie to i tak sie bedzie świecić.więc juz sam nie wiem a kontrolka ciągle świeci.czy da sie ten kabel z powrotem założyć na ten czujnik czy trzeba nowy kupić?i czy to przez to moze być?

a klocki są dobre.

Opublikowano

... to buraki...

w E39 są czujniki 'zwarte' - tzn. w kawałku plastiku zatopiony jest drucik - jak się przetrze (albo urwie) to zawsze będzie się świeciło...

proponuję kupić nowe czujniki i sprawdzić klocki - przerabiałem to pół roku temu...

p.