Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

mam bmw 518 e34 z silnikiem m43 zaczeła mi sie grzac wiec podejrzenie uszczelki wiec wymieniona głowica splanowana i sprawdzona na szczelnosc jest ok potem wymiana pompy wodnej wiska sprawdziłem tez chłodnice wymienione weze i krudzce jest dobrze odpowietrzona po przejechaniu ok 50 km brakuje 2 litry wody i waz od powrotu jest zajebiscie twardy blok tez jest sprawdzony i nie kopci na biało nie wiem juz co mam robic moze ktos z was miał taki przypadek?

• 1 rok później...
Opublikowano

Powiem ci tak.

Też miałem taki przypadek i wydałem na niego ok 2.000 zł.

Wymieniłem:

-głowicę

-visco

-chłodnicę

-pompę wody

-termostat

Brakowało mi pomysłów.

I wiesz co było!?!?!

Odpowietrznik chłodnicy

Wężyk który idzie od chłodnicy do zbiorniczka wyrównawczego lewą stroną samochodu był zapchany a konkretnie wejście weżyka do zbiorniczka.Podobno BMW w zbiorniczku zrobiło za mały otwór do tego werzyka i ciągle się zapycha.

Odkręć weżyk od chłodnicy ,odkręć korek i zobacz czy jest przepływ powietrza np. sprężonym powietrzem.

Mi przepchanie pomogło i mam spokój ,nawet trochę rozwierciłem kanał w zbiorniczku wyrównawczym do tego weżyka

I mam święty spokój