Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto moje wymagania:

- nie za duży - dla dwóch osób i bagażu

- nie starszy jak 2002

- ma niedużo tracić na wartości

- ma mało palić

- ma się nie psuć

- raczej benzyna, bo diesle strasznie czułe na paliwo

Kuzynowi podoba się C-sportcoupe, ale Mercedesy ostatnimi czasy mocno obniżyły loty.

Jak to jest z BMW? Często się psują? Co się psuje? Jakie ceny części? Ile pali na 100km taka 318 Compact?

Może jakiegoś Japończyka?

Co myślicie o tych:

1.

2.

3.

Opublikowano

Zadbane BMW psuja sie rzadko. Ceny oryginalnych czesci nie zabijaja, z pewnymi wyjatkami, ale wtedy przewaznie dostepne sa zamienniki.

Ale, z tego co napisales wynika, ze idealna dla Ciebie bedzie... Toyota Corolla.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

To co napisaleś to raczej wyklucza BMW.Poleciłbym E46 Coupe ale za 40tys nie kupisz auta z 2002r a jak znajdziesz to łupa.Moja rada albo zwiększ budżet, albo kup starsze auto.Co do utraty wartości to jak kupisz ładną sztukę i będziesz o nią dbał to nie stracisz dużo a i ze sprzedażą nie będzie problemów.Ceny części bardzo mile mnie nadal zaskakują a auto mimo iż mam starszy model o ogóle się nie psuje.

Pozdr.

Opublikowano

Mercedes-Benz A 170 CDI

Spelnia wszyskie te kryteria, sprawdzalem, bo jak sprzedam auto Mamy to kupimy dla niej wlasnie takie.

Opublikowano

Ale, z tego co napisales wynika, ze idealna dla Ciebie bedzie... Toyota Corolla.

Myśle, że dobry wybór chyba, że masz upodabania do jakies marki

Opublikowano

Witam

Ponieważ dwie z trzech aukcji są już zakończone - tylko aukcja nr2 chodzi - więc takie moje spostrzeżenie. Gość pisze, że auto jest 2,0 a na klapie napis 318i - :D:D.