Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poczytałem (znalezione przypadkiem , bo czego innego szukałem) posty na temat tych nieszczęsnych śrub i zrzuciłem miskę . No i oczywiście 4 szt. walały się luzem po misce :( Chwała temu forum , bo nawet bym nie pomyślał żeby to zrobić :clap:

Martwi mnie jednak to , że łańcuch od pompy jest bardzo lużny a nie widzę żadnego napinacza , oraz to , że w misce , oprócz śrub , znalazłem też kawałki jakiegoś plastiku . Czy łańcuch do wymiany ? Z czego mogą być te kawałki plastiku (dość miękkiego ) ? . Boję się że te luźne śruby mogły narobić jakiegoś bałaganu i czeka mnie większa robota i wydatki :( .

Opublikowano

Sciagalem pompe oleju coprawda w m62 i tam napiecie lancucha regulujesz tak.

Odkrecasz calkiem jedna ze srub mocujacych pompe do reszty silnika i w otwor wkladasz klucz imbusowy bodajze 8mm i obracajac ustawiasz napiecie lancucha.

Jak ustawisz dokrecasz i sprawdzasz czy sie za mocno nie poluzowal i tyle.

U mnie w m62 wszystkie sruby byly na swoim miejscu ale profilaktycznie sprawdzalem.

Pozdrawiam