Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chciałbym się dowiedzieć ile gazu spala Siódemka z sekwencyjnym gazem. Prosiłbym o dane dla silnika 3,0 V8 218KM oraz 3,5 211KM. :)

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja mam sekwencje juz ponad 2 lata wczesniej byl zwykly gaz na tzw srube i palil kosmicznie od 17 do 20 litrow. Po zmianie na sekwencje spalanie oscyluje od 11,4 do 13,6 i koszt instalacji mi sie zwrocil juz dawno. Nawet do malego autka nie zalozyl byminnej instalacji tylko sekwencje.
Opublikowano
Tak jak kolega piszę,no może w mieście ok 15,miałem przyjemność ostatnio jeżdzić e32 znajomego na sekwencji,byłem zaskoczony :shock: ,auto jeżdzi jak na benzynie,ja mam blosa i żałuje,że zacząłem się w to bawić,zmieniam w przyszłym miesiącu na sekwencje,koszt przerobienia 1700zł(stag 300)
Nur bmw e32
Opublikowano

Mało wam palą. 15l LPG w mieście :shock: ,a koledze tekram maksymalnie 13,6 :wink:

Gdzieś nastąpił chyba błąd w "sztuce" :D

peace & love
Opublikowano
Nie muszę tam patrzeć. Mam sekwencję, a przez rok jeździłem tylko na benzynie więc wiem ile pali m30b35 w opakowaniu e32.
peace & love
Opublikowano
15 litrów nie jest tak dużo biorąc pod uwagę styl jazdy mojego znajomego :wink: ,ja napewno zszedłbym o 2 litry mniej :wink: .Niestety ale czym większy silnik tym rozbierzności w spalaniu też są większe :( to kierowca w dużej mierze decyduje ile silnik spali(pomijając stan silnika itd....)
Nur bmw e32
Opublikowano
Tak czytam Wasze posty i jestem w szoku. Mam E34 535i M30 na zwykłej instalacji 2 gen. po mieście pali mi 25-26l przy ostrej jeździe po mieście a przy delikatnej 21l. Na trasie do 120km/h pali koło 12.5l a przy normalnej jeździe w trasie 140-150 wychodzi mi 15l. Pozatym jak może wychodzić spalanie w granicach 13l ( miasto ) na gazie skoro według danych tech. jak dobrze pamiętam wychodzi koło 16l benzyny :?

90r E30 316 i coupe sprzedany

92r E36 318 is coupe sprzedany

91r E32 750 IL sprzedany

88r E32 735 IL sprzedany

92r E32 735 IL sprzedany

93r E34 530 V8 sprzedany

92r E34 525 tds sprzedany

90r E34 535 i obecnie

Opublikowano
15 litrów w mieście...o tym nawet inżynierom z Monachium się nie śniło.

kiedy zakladales gaz :?: rok podaj bo technologia idzie do gory

Uważasz, że ta technologia poprawi fabrykę? Podejmujesz dyskusję na temat instalacji LPG wspierając się linkiem strony BRC? Uważam, że powinieneś znaleźć sobie inny temat, ponieważ nie udzielisz odpowiedzi na pytanie w poście, a do rzeczowej dyskusji brak Ci argumentów.

peace & love
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jakos dziwne rzeczy piszecie.

Mam jaies poltora roku 730i m3b30 w samej benzynce, automat, felgi 16" slowem standard i w miesice przy normalnej jezdzie pali mi 15. Wiec co wy wypisujecie. Niedlugo to te beemki zacna wam zwracac pieniadze za kazde przejechane 100 km.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Ja mam od półtora roku sekwencję OMVL kupioną razem z autem. Dopiero od niedawna zaczynam być zadowolony ze spalania bo sam sobie to wyregulowałem :) Przedtem na pełnym zbiorniku (56 litrów wchodzi) nawet jadąc dość oszczędnie robiłem jakieś 360 km... 15,5 litra w trasie to porażka :(

Teraz ustawiłem i ostatnie testy wykazują średnie spalanie 13 litrów a w trasie schodzi poniżej 12.

Zobaczymy jak będzie w święta, na pewno zrobię trochę km. Mam zamiar zrobić 450 km na pełnym zbiorniku (średnie spalanie 12,5) zobaczymy czy się uda... oczywiście trasy po 70 - 100 km.

Pozdrawiam