Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam w aucie odtwarzacz CD, zmieniarkę oraz DVD. Wszystko fabryczne.

Doczytałem w instrukcji, że zarówno CD jak i zmieniarka powinna odtwarzać pliki MP3 ale póki co nie udało mi się ich do tego zmusić.

Ani płyta przygotowana w formacie CD MP3 ani DATA CD nie jest widziana przez napęd.

Ki czort ?

Czy ktoś wie w czym może być problem?

Dzięki z góry za pomoc

Cesair

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

zaoferowano mi w ASO update oprogramowania za kwotę 500-600 zł (nie ustaliłem kiedy 500 a kiedy 600) ale bez gwarancji, że to zadziała czyli, że MP3 będą się odtwarzały tak jak to jest opisane w firmowej instrukcji !!!

A zapłacić trzeba w każdej sytuacji.

JA TU CZEGOŚ NIE ROZUMIEM

Pierwszy raz w życiu dostałem taką ofertę :)

Pozdrawiam

Cesair

Opublikowano
Witam,

zaoferowano mi w ASO update oprogramowania za kwotę 500-600 zł (nie ustaliłem kiedy 500 a kiedy 600) ale bez gwarancji, że to zadziała czyli, że MP3 będą się odtwarzały tak jak to jest opisane w firmowej instrukcji !!!

A zapłacić trzeba w każdej sytuacji.

JA TU CZEGOŚ NIE ROZUMIEM

Pierwszy raz w życiu dostałem taką ofertę :)

Pozdrawiam

Cesair

Po update pliki MP3 beda czytane w czytniku od navi (w zmieniarce nie) i to zarowno wypalone na CD jak i na DVD. Wystepuje jedynie ograniczenie co do ilosci plikow na jednym krazku (255)

Koszt update na zyczenie klienta (jesli auto nie jest juz na gwarancji i wszystko funkcjonuje jak nalezy) jest rzeczywiscie tego rzedu.

Jesli Twoja wersja oprogramowania jest az tak stara, ze MP3 nie sa czytane a funkcja ta jest wymieniona w instrukcji obslugi (uwaga! nie we wszystkich instrukcjach obslugi, mowi sie o tym, ze MP3 sa rozpoznawane) to stoisz oczywiscie na wygranej pozycji. Pokaz w warsztacie ta instrukcje ze wskazaniem na odpowiedni fragment i zakomunikuj, ze chcesz miec to za co zaplaciles. Jesli nadal beda robic problemy zaproponuj aby skontaktowali sie bezposrednio z producentem. Problematyka ta byla stosunkowo szeroko omawiana na roznych forach ok. 2 lat temu. Z tego co wiem bialo-niebiescy nie robili nigdy w tej materii problemow. Ja rowniez taki update przeprowadzilem ze wzgledu na MP3 (za darmo)

Piotr

Opublikowano

Jesli Twoja wersja oprogramowania jest az tak stara, ze MP3 nie sa czytane a funkcja ta jest wymieniona w instrukcji obslugi (uwaga! nie we wszystkich instrukcjach obslugi, mowi sie o tym, ze MP3 sa rozpoznawane) to stoisz oczywiscie na wygranej pozycji. Pokaz w warsztacie ta instrukcje ze wskazaniem na odpowiedni fragment i zakomunikuj, ze chcesz miec to za co zaplaciles. Jesli nadal beda robic problemy zaproponuj aby skontaktowali sie bezposrednio z producentem.

Właśnie to zakomunikowałem Panu, który złożył mi powyższą propozycję i poprosiłem o ofertę na piśmie, którą wyślę wraz z tłumaczeniem do Bawarii.

Ale generalnie coraz mniej mi się podoba to w jaki sposób się tu traktuje symatyków BMW.

Mogę zrozumieć ceny i kupując taki samochód wiedziałem o tym, że będę słono płacić za serwis ale niech z tego coś wynika....

a ta historia albo jeszcze bardziej kuriozalna sprawa nawigacji świadczą o tym, że to nie zapłaciłem za jakość tylko za logo na masce.

Przepraszam tych z Was, którzy mogą poczuć się urażeni ale jestem mocno zniesmaczony całą sytuacją.

Pozdrawiam

Cezary

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po update pliki MP3 beda czytane w czytniku od navi (w zmieniarce nie) i to zarowno wypalone na CD jak i na DVD. Wystepuje jedynie ograniczenie co do ilosci plikow na jednym krazku (255)

Witam,

update za 650 zł zrobiony ale niestety płyty z MP3 nie są nadal widziane

zarówno w CD jak w DVD ani w zmieniarce CD.

Co jeszcze mogę zrobić ?

Pozdrawiam

Cesair

Opublikowano

Jakim programem i z jakimi ustawieniami wypalasz Twoje MP3 plyty? Moze w tym lezy przyczyna?

Cześć,

używam iTunes na OSX (apple macintosh) :D

Generalnie to standard chociaż domyślam się, że dla wielu ludzi to może brzmieć dziwnie. Pracujemy tylko na takim sprzęcie.

W BMW z Apple dawno trzyma sztamę i jako pierwsze zaimplementowało obsługę iPoda a iTunes to program, który jest takim kontrolerem dla tego odtwarzacza.

Czym zatem powinieniem spróbować nagrywać ?

Pozdrawiam

Cezary

Opublikowano

Cześć,

używam iTunes na OSX (apple macintosh) :D

Generalnie to standard chociaż domyślam się, że dla wielu ludzi to może brzmieć dziwnie. Pracujemy tylko na takim sprzęcie.

W BMW z Apple dawno trzyma sztamę i jako pierwsze zaimplementowało obsługę iPoda a iTunes to program, który jest takim kontrolerem dla tego odtwarzacza.

Czym zatem powinieniem spróbować nagrywać ?

Pozdrawiam

Cezary

Dlaczego uwazasz, ze uzywanie i-tunes moze wydawac sie dziwne? Sam wypalam moje MP3 DVD's przy uzyciu tego programu. Wygodne to i listy utworow stworzone nieraz w innym celu mozna bez wiekszych ceregieli "przeniesc" na samochodowa DVD. Fakt, ze moj i-tunes jest zainstalowany pod Vista ale odtwarzanie wypalonych przy jego uzyciu krazkow w E60 nie sprawia zadnych problemow.

Co do implementacji iPoda to byl to bardzo dlugi, mozolny i duzo za pozno wystartowany proces i nawet jesli jest ona juz faktem, dotyczy to tylko modeli po FL. Do wczesniejszych modeli mozesz oczywiscie ta implementacje dodatkowo zamowic za jedyne... 399€ :jawdrop: No coz, cena swiadczy chyba o wyjatkowo mocnej "sztamie" miedzy "jablkiem" i niebiesko-bialymi :twisted2: Wyglada raczej na cene zaporowa, majaca zniechecic potencjalnych klientow :mrgreen:

Piotr

Opublikowano

Dlaczego uwazasz, ze uzywanie i-tunes moze wydawac sie dziwne? Sam wypalam moje MP3 DVD's przy uzyciu tego programu. Wygodne to i listy utworow stworzone nieraz w innym celu mozna bez wiekszych ceregieli "przeniesc" na samochodowa DVD. Fakt, ze moj i-tunes jest zainstalowany pod Vista ale odtwarzanie wypalonych przy jego uzyciu krazkow w E60 nie sprawia zadnych problemow.

Nie uważam, że jest dziwne ale często spotykam się z niezrozumieniem tematu apple itd.

:D

Jakie ustawienia masz podczas nagrywania płyt do BMW?

Data CD, MP3 CD ?

Jakie MP3 tagi ?

Jaka kompresja (bit rate)

Dzięki za info.

Pozdrawiam

Cezary

Opublikowano

Jakie ustawienia masz podczas nagrywania płyt do BMW?

Data CD, MP3 CD ?

Jakie MP3 tagi ?

Jaka kompresja (bit rate)

Dzięki za info.

Pozdrawiam

Cezary

Daten-CD

192 kBit/s

Ustawienia MP3 tag nie moge nawet znalezc (i-tunes wersja: 7.3.1.3) wiec sobie tym glowy nie zawracam :lol:

Piotr

Opublikowano

Daten-CD

192 kBit/s

Ustawienia MP3 tag nie moge nawet znalezc (i-tunes wersja: 7.3.1.3) wiec sobie tym glowy nie zawracam :lol:

Nie chce ruszyć :(

Już nawet zainstalowałem iTunes na Windows PC, zripowałem płytę i nagrałem MP3.

Może ten mój sprzęt jest walnięty?

Dzięki za wszystkim za pomoc

Pozdrawiam

Cezary

Opublikowano

@ Cesair

Troche to trwalo ale sam jestes sobie winien :wink: Ja do forumowej poczty raczej rzadko zagladam. Przesylka w drodze. Powodzenia.

Piotr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A z jaka prędkością nagrywasz płyty? Może w tym leży przyczyna. W Peugeocie brata jak nagrywałem płytę przy prędkości bodajże 48x to radio miało problem i nie odczytywało. Nagrałem chyba na 8x i było spoko. Dłużej się nagrywa ale chyba można poczekać te 3 minutki więcej?:)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
@ Cesair

Troche to trwalo ale sam jestes sobie winien :wink: Ja do forumowej poczty raczej rzadko zagladam. Przesylka w drodze. Powodzenia.

Piotr

Piotr, dzięki za płytę.

Właśnie odebrałem ją z poczty.

Niestety moje audio jej nie odtwarza :(

Pozdrawiam Serdecznie

Cesair

Opublikowano

Piotr, dzięki za płytę.

Właśnie odebrałem ją z poczty.

Niestety moje audio jej nie odtwarza :(

Pozdrawiam Serdecznie

Cesair

No coz, to masz przynajmniej pewnosc, ze przyczyna nie lezy w procesie wypalania (plytka "chodzila" u mnie na 100%)

Musisz dalej meczyc fachowcow...

Piotr

PS Swoja droga osiagniecia pocztowcow wprawialy mnie juz zawsze w podziw :norty: Prawie miesiac :duh: Niezly wynik :clap:

Opublikowano

No coz, to masz przynajmniej pewnosc, ze przyczyna nie lezy w procesie wypalania (plytka "chodzila" u mnie na 100%)

Musisz dalej meczyc fachowcow...

Obawiam się, że wyczerpałem środki nacisku.

24 skończyła się rękojmia (3 lata) więc nic już nie załatwię.

Na dobrą wolę nie liczę.

PS Swoja droga osiagniecia pocztowcow wprawialy mnie juz zawsze w podziw :norty: Prawie miesiac :duh: Niezly wynik :clap:

Płyta dotarła pomiędzy 13 a 25 sierpnia jak byliśmy na wakacjach.

A z tego co widzę to aż z Niemiec :)

Jeszcze raz dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Cesair