Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem przy E-36.Jak jadę i na jadę na jakiś dołek albo na martwego policjanta to strasznie głośno mam z tyłu.Wymieniłem amortyzatory ale nic nie pomogło.Dodam że nie jest to latające koło w bagażniku ani luźny lewarek itd. :modlitwa:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
Ja właśnie wymieniłem te tuleje,ponadto 2 tuleje wahacza wzdłużnego oraz poduszki amortyzatora i wciąż mam wrażenie że coś tłucze...Może amortyzatory do wymiany?
Freude am fahren...
Opublikowano

To zależy jaki odgłos stukania.

Jeśli jakiś metaliczny to zajżyj pod spód i zobacz która guma sie worobiła i jest kontakt metal-metal

Jak jest taki głuchy pogłos uderzenia jakby gumowym młotkiem który sie rozchodzi po całej budzie to moga być gumy tylniego zawieszenia. Takie dosyć duże usadowione pionowo które znajdują sie przed tylnim kołem. Po pewnym przebieg dostają luzów i tłuką jak sie wjerzdza na wiekszą dzióre.

Opublikowano
Ej mam to samo, sprężyna na 99% jak wymieniałeś amory to i sprężyny może? Jak nie to może ją coś źle założyli jak u mnie (jadę na reklamację), i przy obciążeniu tłucze, a bez piszczy o gniazdo. Zajedź na kanał niech ktoś Ci porusza d.... i zobaczysz co się dzieje.