Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PODCZAS JAZDY ZAHOWUJE SIE NORMALNIE, POWIEDZMY ZE WSKAZUJE 8 CZY 10 LITROW NA 100KILOMETROW. PO WCISNIECIU SPRZEGLA OBROTY SPADAJA DO ODPOWIEDNIEGO POZIOMU A TU WSKAZNIK POKAZUJE POWIEDZMY 4 LUB 6 LITROW. I PO 2 LUB 3 SEKUNDACH LUB PO MALEJ PRZEGAZOWCE SPADA DO NORMALNEGO NAJNIZSZEGO POZIOMU. DODAM ZE CHODZI O TDS E39 MANUALA. TAKA AKCJA ZADARZA SIE RZADKO ALE JEST I CZY TO JEST PROBLEM POMPY CZY JAKIS CZUJNIK LUB COS INNEGO?
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
U mnie tez tak jest, jade powiedzmy 100 km/h, wciskam sprzeglo, daje na luz i ekonomizer pokazuje male (ok 2-4 l/100 km w zaleznosci od predkosci - im mniejsza tym wiecej) spalanie. Dopiero przy bardzo malej predkosci (rzedu do 10km/h) badz na postoju nie wskazuje nic (chowa sie za 30 litrem). Wydaje mi sie ze jest to calkiem logiczne bo jak jedziesz na luzie to auto spala paliwo (chyba ze jedziesz na wylaczonym silniku) i pokazuje ile na luze przy danej predkosci spalilo by po przejechaniu 100 km.
Opublikowano
na postoju- jak masz wlączony silnik to spalanie (w l/100km) dąży do nieskończoności, a nie do 0- wskazówka chowa sie po prawej stronie- a jak hamujesz silnikiem to wtedy pokazuje 0.
Opublikowano
na postoju- jak masz wlączony silnik to spalanie (w l/100km) dąży do nieskończoności, a nie do 0- wskazówka chowa sie po prawej stronie- a jak hamujesz silnikiem to wtedy pokazuje 0.

Zgadzam sie z Toba w 100% i tak jak napisalem na postoju chowa sie za 30 litrem czyli dazy do nieskonczonosci, podczas hamowania silnikiem powinna wskazywac 0 ale jak wyzej pisalem gdy jedziemy na luzie (biegu jalowym) przypuscmy 80 km/h to spalanie jest wykazywane w ilosci ok 2 l/100 km (zalezne od predkosci im mniejsza tym spalanie wieksze ale nie wiecej niz ok 4 l/100 km).

Opublikowano
u mnie do tej pory po przełaczeniu na luz chwilowe spalanies padało do 0 a od niedawna zauwazyułem że gdy wciskam sprzęgło to spalanie nie opada ale utrzymuje sie na poziomie 6 l. Co to jest ? Dlaczego tak się stało ? Denerwuje mnie gdy cos nie działa w aucie a ostatnio co raz wiecej.
Opublikowano
PODCZAS JAZDY ZAHOWUJE SIE NORMALNIE, POWIEDZMY ZE WSKAZUJE 8 CZY 10 LITROW NA 100KILOMETROW. PO WCISNIECIU SPRZEGLA OBROTY SPADAJA DO ODPOWIEDNIEGO POZIOMU A TU WSKAZNIK POKAZUJE POWIEDZMY 4 LUB 6 LITROW. I PO 2 LUB 3 SEKUNDACH LUB PO MALEJ PRZEGAZOWCE SPADA DO NORMALNEGO NAJNIZSZEGO POZIOMU. DODAM ZE CHODZI O TDS E39 MANUALA. TAKA AKCJA ZADARZA SIE RZADKO ALE JEST I CZY TO JEST PROBLEM POMPY CZY JAKIS CZUJNIK LUB COS INNEGO?

Proponuję zapoznać się z zasadami pisania postów i nieużywać w przyszłości klawisza "Caps Look". :nienie: